Hur justera parkeringsbroms på en Nissan Titan

Nissan Titan pickup använder en pedal manövrerad parkeringsbroms /nödbroms mekanism för att manuellt manövrera skorna Parkeringsbroms, som ingår i de bakre broms församlingar. Ibland kommer systemet kräva justering för optimal effektivitet. Detta kan bero på att till utbytet av de bakre bromsbackarna, eller till sträckningen av bromskabeln över tiden. För att avgöra om parkeringsbromsen mekanismen behöver justeras, sakta ned pedalen när du räknar klick. Om det tar mer än 4 klick för att aktivera bromsen, bör du justera den. Saker du behöver
Automotive jack Sida 2 pallbockar
rörtång
10mm skiftnyckel eller djupa uttag
Måttband eller linjal (eller Nissan verktyg J-21177-A) katalog Flat skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Aktivera parkeringsbromsen tills det finns stora spänningar. Om du måste trycka på pedalen hela vägen till golvet, det är bra. Lokalisera parkering muttern broms justering på undersidan av parkering bromspedalen, precis innan vridpunkt pedalarmens. Muttern och bulten är båda mässing färgade för att skilja dem åt. Använd en 10mm skiftnyckel eller djupa uttag för att vrida muttern moturs för att lossa kabeln spänning. Lossa parkeringsbromsen.
2

Lossa muttrarna på båda bakhjulen. Använd domkraften för att höja den bakre delen av fordonet, och stödja båda sidor med ett jack ställning. Ta bort muttrarna och hjul.
3

Ta bort den bakre rotorn och mäta dess innerdiameter.
4

Använd en skruvmejsel för att vrida trimratten av parkeringsbromsen skorna för att flytta dem utåt tills de spänner 6mm mindre än den innerdiameter bromsrotorn. En enkel måttband eller linjal borde räcka, men Nissan gör ett specialverktyg (J-21177-A) för att ta denna mätning. Du kan köpa den från en återförsäljare, eller eventuellt hyra det från ett verktyg uthyrning.
5

tillbaka rotorn och vrid den ett par gånger för att se till att parkering bromsbackarna inte drar mot det . Upprepa justeringen på andra bakhjulet.
6

Återgå till parkeringsbromsen och trampa ner den ordentligt minst 10 gånger. Vrid justerskruven medurs för att avlägsna tillräckligt med slack i kabeln för parkeringsbroms att engagera sig inom 4 klick.
7

Kontrollera igen de bakre rotorerna att se till att de vänder sig fritt utan att gnugga skorna.

8

Byt bakhjulen och muttrarna. Sänk bilen och dra åt muttrarna.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130207.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.