Hur du ändrar Bromsar & bromsoken på en 1980 Chevy Truck

Chevrolet tillverkade olika lastbilar under 1980, såsom Blazer, Jimmy och Bravada. Varje lastbil kräver regelbundet underhåll, inklusive ändring bromsarna och ibland bromsok. För din lastbil för att fortsätta att erbjuda högsta prestanda, ersätta din bromsen vid första tecken på slitage. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Mallet
Ratchet
Hylsnyckelsats
Tänger
Momentnyckel tråd
Mekaniker
8-tums C- klämma
Visa fler instruktioner
1

bort två tredjedelar av bromsvätska från cylindern broms master reservoarer med en tvättad kalkon baster. Detta förhindrar att bromsvätska rinner över när bromsoket kolvarna dras inuti hålet.
2

Höj Chevy truck med en domkraft och stöd bilen med pallbockar. Ta bort hjul och däck från fronten av bilen. Ta av muttrarna med en hylsa och spärrskaft.
3

Montera en 8-tums C-klämman över bromsoket. Den fasta delen av klämman ska röra baksidan av bromsok och skruven ska röra mittplattan basmetallen av utombordaren pad. Dra åt C-klämman, så bromsoket skiftar att skjuta bromsok kolv i hålet.
4

Ta bort de två bromsok montering bultar från baksidan av bromsok. När du inte byter ut bromsoket, lyfta den från förankringsplattan eller fäste och använda en tråd för att stödja den på ramen.
5

bort bromsoket helt från lastbilen, genom att separera bromsen slangen från banjo bult. Kasta bort de passande brickor och ta bromsoket ur trucken. Placera den på en arbetsbänk. Notera läget av truckens komponenter.
6

Ta av de inre och yttre bromsbeläggen från bromsoket. Separera fjäderklämmorna från bromsbeläggen. Använd samma fjäderklämmorna under installationen. Ta bort hylsorna bult örat och bussningar för att pröva, smörjning och rengöring.
7

Undersök bromsoket. Titta inuti enheten för att ha dödat eller skrovlig. Byt bromsok om allvarligt skadade. Titta efter rost på bultar och hylsor. Byt ut skruvarna om de är skadade.
8

Sätt silikon smörjning eller en jämförbar olja till bultarna. Montera bromsoket. Placera fjäderklämmorna på nya bromsbelägg. Fäst den nya bromsbelägg till bromsoket. Placera den nya bromsok ovanför skivan. Passa in hålet i örat av bromsok med monteringsfäste hålen och se till bromsen värden inte är vriden.
9

Anslut en slang till bromsoket, om du tar del av bilen helt. Förvara på plats med de nya brickor och ihåliga skruven. Använd en momentnyckel för att dra åt bulten 10 till 32 foot-pounds. Vrid inte broms slangen. Placera monteringsbulten i hållaren och tjocklek. Dra till 37 foot-pounds. Applicera tryck på bromspedalen för att exakt ställa in pedalen.
10

Tryck på flikarna med tång så det finns inget spel mellan bromsoket och öron. Undersök utrymmet mellan bromsoket och styrspindeln. Mät varje bromsoken separat och lägga till siffrorna. Clearance varierar från 0,010 till 0,024 inches.
11

Skjut hjul och däck montering på plats. Ta bort domkraften. Sänk bilen tillbaka till marken. Refill bromsvätskenivån i behållaren. Lufta hydraulsystemet när bromsoket kopplar.
12

Använd en ren kalkon baster att ta bort två tredjedelar av bromsvätska från huvudcylindern reservoarer. Detta stoppar bromsvätska från överfyllda när bromsoket kolvarna går i hålet.
13

Lyft den bakre delen av lastbilen med en domkraft. Stöd trucken med pallbockar. Ta bort hjul och däck från framsidan av bilen.
14

Placera trumman på samma plats som när du tog bort den. Återgå fälgar och däck. Bli av med pallbockar och placera bilen tillbaka till marken.
15

Skjut bromstrumman av hubben dubbar. Tryck den bakre trumman med en hammare för att ta bort den från tappen. Notera läget för delar av bromskaliperenheten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130194.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.