Hur Lufta Radiator för en E39

I E39 är den fjärde generationen av BMW 5-serie Sedan, som har blivit känt för sin höga kvalitet ingenjörskonst och dynamisk körupplevelse som kombinerar lyx med prestationsförmågan. Om några komponenter i kylsystemet på en E39 byts måste radiatorn först tömmas och sedan fyllas. Kylsystemet kommer också behöva luftas för att det ska fungera och hålla motorn tillräckligt sval. Saker du behöver
Skruvmejsel
Coolant (50/50 BMW kylvätska och destillerat vatten)
Visa fler instruktioner
1

Parkera bilen i ett väl upplyst område på en plan yta. Lufta systemet när motorn är kall. Inifrån bilen, vrid tändningsnyckeln till läge "ON". Använd klimatet till att ange det inre värme till 90 grader och vrid fläkten till den lägsta inställningen.
2

Öppna huven. Ta av locket på kylaren expansionskärl. Skruva loss de avluftningsskruvarna på termostaten locket och expansionskärl med en skruvmejsel.
3

Pour kylvätska (50/50 BMW kylvätska och destillerat vatten) i expansionskärlet tills tanken är fullständig och kylvätska flödar bleeder hål på termostaten omslaget. Fortsätt att hälla kylarvätska i expansionskärlet tills kylvätskan som kommer ut av det bleeder hålet inte har några luftbubblor. Installera luftskruv och dra åt den tills bleeder är stängd.
4

Fyll expansionskärlet igen till toppen. Fortsätt att fylla den tills kylvätskan som kommer ut ur expansionskärlet luftningsskruven har inte har luftbubblor. Kontrollera att expansionskärlet är fullt till toppen under den här processen. Montera och dra åt luftningsskruven. Kontrollera att expansionskärlet är fullt. Om det inte är, fyller det till toppen och sedan installera locket.
5

Drive BMW tills det är upp till temperatur, vilket kommer cirka tio till 15 minuter. Rev motorn till högre varvtal och när den värms upp.
6

Parkera bilen och stänger av motorn. Låt motorn svalna helt, vilket kommer att ta flera timmar. Kontrollera kylvätskenivån i expansionskärlet. Om tanken är tom upprepa avluftning. Om tanken är låg, fyll den till den översta nivån som anges på expansionskärlet. Kontrollera kylvätskenivån efter de närmaste gånger bilen körs för att se till att det är fortfarande full.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130140.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.