Hur ta reda på vad Transmission du har

Fordon sändningar är antingen manuell eller automatisk. Biltillverkarna kommer att ändra de typer eller motiv av sändningar på olika bilmodeller från år till år. Dechiffrera vilken typ av överföring du har kommer att kräva en liten bit av detektivarbete runt din bil och ett samtal eller en resa till din auto återförsäljare serviceavdelning. Vissa biltillverkare, som General Motors, differentiera formen på oljetråget för olika sändningar. Placering av fordon användarmanual är ett bra ställe att börja. Saker du behöver
bilens instruktionsbok om tillgängligt
Visa fler instruktioner
1 p Om du måste växla själv, du har en manuell växellåda. Om du placerar din bil till enheten eller bakåt för att göra det gå, är överföringen automatiskt.
2

hitta din bil bruksanvisning. Handboken kan ange vilken typ av sändning du har eller kan hänvisa till både en handbok och standard växellåda alternativ.
3

Öppna förarsidans dörr och hitta vitt kort på sidan av dörr som är fylld med små svarta bokstäver. Detta kort innehåller specifika detaljer om året bilen gjordes, dess överföring, specifikationer motor och andra detaljer. Under eller bredvid "TR" symbolen kommer att vara en sifferkod. Ring din lokala återförsäljare tjänsten eller bildelar återförsäljare för att fråga om överföringen relaterat till det numret.
4

Lyft huven och leta reda på oljetråget. Många GM växellådor kan identifieras genom deras oljetråget. Automatiska växellådor har oljetråg som något liknar det statligt av New Mexico. Lägg märke till formen på oljetråget och om den har en udda form, du har en automatisk.
5

Besök din lokala mekaniker. Om du är orolig för att överföringen har ändrats sedan bilen var ursprungligen gjord, kan en mekaniker inspektera överföring och berätta vad det är.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130107.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.