Hur du ändrar Transmission Oil på en BMW R1150RT

Den R1150RT är en motorcykel som produceras av BMW. Liksom varje motorcykel, det kräver regelbundet underhåll, vilket inkluderar byte av transmissionsolja var 50.000 till 60.000 miles. Oljan smörjer kugghjulen och säkerställer smidig växling. För att ändra transmissionsolja, måste höljet på sidan av motorn tas bort. Detta är en enkel procedur om du har rätt verktyg. Byte av transmissionsolja tar cirka 45 minuter att slutföra. Saker du behöver
Bike stand
kryssmejsel
10 mm hylsnyckel
Fluidpump
Visa fler instruktioner
1

Placera motorcykel i en cykel stå så kommer det att stå upprätt när du ändrar transmissionsolja.
2

bort de 10 Phillips-skruvarna som håller höljet på motorn framtill på cykeln. Sätt höljet och skruvarna åt sidan för senare återmontering.
3

Lokalisera överföringen på höger sida av motorn. Ta avloppet bulten i mitten av transmissionen med en 10 mm hylsnyckel.
4

Placera klar slang fluidpumpen i öppningen där du bara bort avloppet bulten. Pumpa handtaget på fluidpumpen att suga den gamla transmissionsolja från tanken. Fortsätt att dränera oljan tills vätskan pumpen innehåller 1,5 liter. Töm den gamla transmissionsolja ur fluidpumpen tanken i en samling pan.
5

Fyll fluidumpumpen tank med färsk transmissionsolja. Placera plaströret i avloppet öppning. Tryck plastfliken på det genomskinliga röret ner för att göra pumpen levererar vätskan snarare än ta bort den. Pumpa handtaget på fluidpumpen tills växellådsoljan börjar svämma ur dräneringshålet på cykeln.
6

refasten avloppet bulten och installera motorhuven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130103.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.