Vad sänder signaler till Insprutningsmunstycken ?

I det förflutna , reste bränsle genom ett fordons motor via en förgasare , men från och med 2010 de flesta bilar använder datoriserade insprutningssystem . Även mer komplexa än sina föregångare , dessa system erbjuder en mer exakt och ekonomiskt system bränsletillförsel . Funktion

Bränsleinsprutningssystem förlita sig på en mängd olika sensorer som samlar in uppgifter på bilen på vilken de är installerade. En dator som utgör en del av systemet analyserar dessa data och sedan skickar en signal till de faktiska bränsleinjektorer , som sprutar in bränsle i motorns cylindrar .
Typer

datorer köra alla tre typer av insprutningssystem . Spjällhus injektorer har en insprutare som sprutar in alla cylindrar . MultiPort system har en spruta bränsleinsprutning per cylinder , och alla sprutor elden samtidigt . Sekventiell multiport system är densamma , förutom varje spruta avfyras precis innan användning av en cylinder .
Sensorer

Bränsleinsprutningssystem har två huvudsakliga givare . Den gasspjällssensorn bestämmer positionen för gaspedalen. Ju lägre position , desto mer bränsle krävs för injektion . Syresensorn analyserar mängden oförbränt bränsle i avgaserna och sedan justerar signalen det sänder till bränsleinsprutarna , berätta hur mycket att spraya som följd . För mycket syre kräver injektion av mindre bränsle .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130044.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.