Drivlina Funktioner

Medel förlita sig på ett komplext system som möjliggör rörelse, vilket gör att fordonet att framdrivas . Detta system , som består av många komponenter , utgör drivlinan i ett fordon. Definition

En drivlina , även kallad en drivlina , avser fordonsdelar såsom drivaxeln , axlar , hjul och transmission , som arbetar tillsammans med motorn för att flytta fordonets hjul . Komponenterna i drivlinan sitter bakom fordonets motor och leder tillbaka mot fordonets bakre .
Process

fordonets motor levererar ström genom förbränningsprocessen . Denna process driver svänghjulet placerad vid bakdelen av motorn . Svänghjulet ansluts till fordonets överföringssystemet och även bestämmer den effekt som skall distribueras till de övriga komponenterna i drivlinan . Drivaxeln , som reser längden av överföringen till bakaxeln , roterar och distribuerar kraft till hjulen .
Cyklar

Cyklar även innehåller en enhet tåg , men de använder en kedja i stället för en drivaxel att fordonet att röra sig framåt . Cykeln operatör , till skillnad från en motor , levererar kraft som förvandlar de redskap för att åstadkomma rörelse framåt . Växeln föränderliga system som kallas växelförare , skiftar kedjan från en växel till nästa och därmed också ändra cykelns framdrivning takt .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130030.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.