Hur att ladda bly kalcium-batterier

Fordon använder blybatterier för att ge ett 12-volts nätaggregat. Bly är en mycket mjuk metall så det måste stärkas genom att tillsätta andra kemikalier. Kalcium inte bara härdar bly men också minska produktionen av vätgas när batteriet är laddat. I början av 1970, var bly-kalcium-batterier installerade som "underhållsfria" batterier eftersom mindre vätgas resulterade i elektrolyten varar mycket längre. Bly-kalcium-batterier behövde laddas vid en högre spänning, nästan 15 volt och med en speciell "typ IU" laddare. Saker du behöver
15-volts "UI" batteriladdare
stålborste
gamla trasan
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort alla anslutna kablar till batteriet. Placera dem någonstans där de inte kan falla tillbaka på batteripolerna. Med kablar placeras ur vägen, använd en trasa och en stålborste, om nödvändigt, för att rengöra all smuts och rost från terminalerna tills metall skiner.
2

Kontrollera vätskenivån i varje cell. Avlägsna ventilationslock på toppen av batteriet och använda en ficklampa för att kontrollera nivån av vätskan i varje cell. Om topparna av metallplattor är ovanför vätskeytan, kolla tillverkarens anvisningar, och sedan fyll cellen med batteri vatten eller avjoniserat vatten. Byt skruvlock, men inte fullt ut åt dem.
3

Se batteriladdaren inte är ansluten till elnätet.
4

Fäst batteriladdare leder till batteripolerna. Den röda pluskabeln går till den positiva polen och den svarta negativa till minuspolen.
5

Anslut laddaren till elnätet och slå sedan på den. Låt batteriet laddas, kontrollera då att se till att det inte är varmt eller göra bubblande ljud. När laddaren visar att batteriet är fulladdat, stänga av laddaren, Ta bort laddaren trådarna och dra åt ventilationslock på toppen av batteriet.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130023.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.