Verkningen av E85 på Bensinmotorer

Etanol är en form av etylalkohol, som är samma typ av alkohol som vanligen används för att göra lutar. När läggs till vanlig bensin, hjälper etanol minska föroreningar och beroendet av utländsk olja. E85 är en bensin /etanol blandning som innehåller högre halter av etanol än de flesta bensinmotorer är utrustade för att hantera. Flex-fuel-fordon var utformade för att köras med E85. Om E85 läggs i en traditionell bensinmotor, kan det orsaka flera märkbara biverkningar. Fuel Economy

Etanol genererar inte lika mycket energi som bensin gör när det bränns. Därför, när fordon körs med etanol-baserat bränsle, kommer de att få lägre bränsle körsträcka än de gör med bensin. Uppskattningarna varierar om exakt hur mycket av en minskning sker, men EPA uppskattar att även de lägsta etanolblandningarna, som innehåller 10 procent etanol eller mindre, ändå minska bränsle körsträcka med 3 till 4 procent.
Utsläpp

Traditionella bensinmotorer kommer att producera färre giftiga utsläpp om de går att använda E85. Etanol är en renare förbränning av bränsle än bensin, så att fordonet ska producera färre potentiellt skadliga avgasutsläpp. Detta kan också minska mängden giftiga utsläpp uppbyggd i din motor. Under den tid ett fordon, kör E85 kan minska motorns problem med gas och smuts som orsakas av förbränning bensin-baserade bränslen.
Eventuella biverkningar

Många möjliga biverkningar har löst förbunden med etanol bränslen som kan påverka en bensinmotor inte avsedd att köras på E85. Det finns dock ingen garanti för att någon av dessa biverkningar kommer att hända med din bil om du kör E85. Eventuella biverkningar inkluderar problem som orsakas av etanol är frätande natur, bränsle frågor separation på grund av den relativt korta hållbarhetstid etanoldrivmedel, och ett potentiellt förkortad livslängd för ditt fordons motor. Det senare beror på att den korrosiva naturen av bränslet samt ha för att bränna mer bränsle för att arbeta med samma grad av effektivitet, tvingar motorn att arbeta hårdare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130008.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.