Hur man reparerar en Överhettning Ford Focus

En överhettning fordon är ett vanligt problem under varma sommarvädret. En minut du kör längs smidigt, och nästa, är din temperaturmätare registrerar "Hot" och ett svart moln av rök bolmade från under huven. Överhettning är vanligt i äldre fordon och kan orsakas av en mängd olika faktorer från motorns stress urarta svetsning och korrosion av radiatorn. Oavsett orsaken, är det viktigt att du agerar snabbt, den välfärd bilen beror på det. Saker du behöver
/frostskyddsmedel
Infraröd termometer
Mobiltelefon
Visa fler instruktioner
1

Hitta en säker plats att dra över längs sidan av vägen. Placera fordonet i parken och slå på varningsljus för att varna andra förare. Stäng av motorn och låt den svalna. Öppna huven för att utreda orsaken till överhettning.
2

Undersök kylvätskenivån i kylvätskans reserven behållaren, så låga nivåer av kylvätska kan ofta leda till överhettning. Den mest sannolika förklaringen till en låg kylvätskenivå är en läcka i kylarslangen, vattenpumpen eller reserven behållaren. Häll kylvätska till toppen av reserven behållaren och titta på att se huruvida behållaren rymmer fluiden. Håll utkik efter bubblande eller ånga, vilket skulle indikera platsen för läckan. Om du hittar en defekt del, måste den bytas ut för att reparera din överhettning Ford Focus.
3

Kontrollera skicket på kylarlocket. En skadad kylarlocket kommer att minska trycket i kylsystemet och minska dess funktionalitet, sätta extra stress på motorn.
4

Verifiera att radiatorn är ren. Smuts, smuts, döda buggar och annat skräp kan blockera kylaren och orsaka att motorn överhettas. Din kylsystemet beroende av god cirkulation för kylvätskan att resa från kylaren till motorn. Kontrollera om en blockerad radiator är orsaken till problemet med en infraröd termometer. Rikta termometern på kylaren från 2 meter bort och tryck på avtryckaren. Temperaturnivåerna bör minska jämnt från varje sida av värmeelementet. Om det finns en plötslig temperatur spik i en del av radiatorn, indikerar det en täppa och radiatorn måste rengöras eller bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129933.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.