Vad händer när min Transmission Fluid är lågt ?

Det är oerhört viktigt att hålla din bil s transmissionsolja från att vara alltför lågt , eftersom underlåtenhet att göra detta kan resultera i ett antal problem med bilens prestanda . Betydelse

Transmissionsolja är en vätska som tjänar till att smörja alla rörliga delar inuti din bil s transmissionssystem . Förutom att smörja transmissionen , hjälper vätskan också att kyla systemets komponenter och assist i kraftöverföring från motorn till överföringssystemet .
Överväganden
p Om din Automobile transmissionsolja blir för låg , innebär det oftast att man har en läcka i sitt överföringssystemet . Detta beror på att transmissionsolja inte gradvis bränna bort , som motorolja . Det kan bara förloras genom läckage. Så om du upptäcker att din transmissionsolja blir låg ovanligt snabbt , bör du kontrollera din bil för läckor .
Varning
p Om din bil är transmissionsolja blir för lågt , kan det orsaka allvarliga skador på hela ditt transmissionssystem , och möjligen tvinga dig att så småningom få din sändning ersätts . Eftersom transmissionsolja fungerar som ett smörjmedel , kommer transmissionskomponenterna börja mala mot varandra utan det . Detta orsakar bitar av metall för att blanda in med resterande vätska och gradvis försämrar systemet .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129902.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.