Hur Rengör luftintaget i min bil

Kanal för lufttillförsel och spjällhuset kan bli igensatta med tiden med skräp och avlagringar. Några av smutsen är det eftersom det kom förbi luftfiltret, eller det kan vara en spricka i Luftintaget. Majoriteten av insättningar kommer från förbränningsgasen och olja som får skjuts genom motorn som en del av normal motordrift. Om avlagringar täppa till luftintaget nog, kommer bilen startar grovt och kan stanna flera gånger. Saker du behöver
Handskar
Skyddsglasögon
Skiftnyckel
Maskeringstejp
Ficklampa
Duct rengöringsborste eller gammal tandborste
Lösningsmedel godkända för luftsug

Visa mer instruktioner
1

Sätt bilen i parken, stänga av den och dra åt parkeringsbromsen. Ta på skyddshandskar och skyddsglasögon. Öppna bilens huva.
2

Leta slangen luftintag. Det ansluter huset luftrening, där din luftfilter är, till spjällhuset. Det ser ut som en stor tub med en dragspelsliknande avsnitt och har andra mindre slangar körs ut av det.
3

Demontera slangen insugningsluften genom att koppla klämmorna som håller den på plats. När du tar bort varje klämma, bifoga en bit maskeringstejp på varje klämma, slang eller tråd och ingången läge för slangen och viran. Märk alla bitar som var anslutna med samma bokstav eller siffra så att du kan koppla allt som du hittade den utan förvirring.
4

Applicera lösningsmedel enligt etikettens anvisningar. Skrubba bort eventuella avlagringar från intaget slangen med kanalen borste eller tandborste. Använd ficklampa för att se till att du har rensat ut all smuts och avlagringar. Upprepa processen för att rengöra spjäll-kropp öppning och gasspjället samt. Torka bort eventuellt kvarvarande lösningsmedel och inlåning med trasor.
5

Byt luftintaget slang och återmontera alla anslutningar, ta bort maskeringstejpen som du går.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129862.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.