Hur fungerar en Air Work Bränslemätare ?

Luftbränsleförhållandet refererar till förhållandet mellan luft och bränsle i förbränningsrummet blandning som bränns för att ge ström till förbränningsmotorer . En luft bränslemätare används för att övervaka detta förhållande . Definition

Luften bränslemätare , även kallat luftbränsleförhållandet meter , är ett instrument som är utformat för att läsa den spänning som matas ut av en syresensor . En syresensor är en anordning som används för att beräkna andelen av syre som ingår i en vätska eller gas.
Typer

Air bränslemätare , som vanligtvis fäster vid motorns avgasgrenrör , innehåller smala band eller breda sensorer band . Bredbandssignaler sensorer är inte beroende av temperatur , utgång linjär spänning mellan noll och fem volt , och anses mycket noggrann . Smalt band sensorer utgång icke - linjär spänning , eller varierar mycket i produktionen , från magra luft - bränsle- förhållanden av mellan 100 till 200 mV ( megavolts ) till rika luft - bränsle- förhållanden mellan 650-800 mV . En megavolt motsvarar en miljon volt . Smala band är temperaturberoende , och produktionen högre spänning baserad på värmen från avgaserna .
Fördelar

Fördelar med mätare flygbränsle inkluderar utsläppsminskningar , som som optimal luftbränsleförhållandet möjliggör fordonets katalysatorn att fungera mest effektivt. Att upprätthålla en optimal luft - bränsleblandning också resulterar i bättre bränsleekonomi ecomony och motorprestanda .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129859.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.