Är det bättre att byta vätskan i din överföring eller spola ut?

Transmissionsolja ger smörjning och kylning för växlarna och delar arbetar inom automatisk växellåda bostäder. CarTalk tillägger att vätskan faktiskt överför kraften från motorn till växellådan. De inre delarna arbetar med mycket höga hastigheter och skapar en hel del friktion och värme för att driva rörelse för hjulen. Transmissionsolja försämrar eller går sönder under användning, kräver ersättning för optimal prestanda. Regelbunden service

Service av transmissionen, eller ändra vätskan ut, är en process där den aktuella vätskan dräneras och ersätts med ny växellådsolja. Konsultera fordonets handbok för rekommenderade serviceintervall. Typiskt var 60.000 till 100.000 miles rekommenderas, enligt CarTalk, men kan vara så ofta som 30.000.
Begagnade Fluid inspektion

dränerade vätskan skall inspekteras. Popular Mechanics konstaterar att ny eller färsk automatisk transmissionsolja (ATF) är klarrött och har en distinkt petroleum lukt. I använt flytande, mörk färg och skumning är tecken på kontamination. När du hittar metallspån som sjunker till botten, är detta ett tydligt tecken på överföring skador.
Spolningsprocess
Flushing

är en del av underhållet av ett fordon med automatisk växellåda. Detta bör göras regelbundet, ungefär varannan eller var tredje service, om inte bruksanvisningen rekommenderar oftare. Om den avrunna vätskan från en service avslöjar tecken på skador, är en högtrycksspolning nödvändigt att ta bort metall fragment kvar inne. Underlåtenhet att göra detta kommer att orsaka metallspån för att skapa ytterligare slitage på transmissionsdelar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129819.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.