Vad händer när Insprutningsmunstycken bli igensatta?

Ett igensatt bränslespridare är oftast resultatet av bränslefiltret inte gör sitt jobb tillräckligt bra, så att partiklar i bränsleinsprutarna. Igensatt bränsleinjektorer tillåter antingen för mycket eller för lite bränsle i motorn, vilket orsakar ett antal problem med din bil prestanda, bränsleekonomi och utsläpp. Om dina spridare är igensatta, måste du ta din bil till en bil professionell och har bränsleinsprutarna rengöras. Problem att starta motorn

En av de vanligaste symtomen på en igensatt bränslespridare är svårt att starta motorn, eller att motorn inte startar alls. Bränsleinjektorer styra mängden bränsle som når motorn för att göra din bil start, och en igensatt injektor kan ha fastnat öppen eller stängd, leverera felaktiga mängd bränsle, eller ens något bränsle alls, när du försöker starta bilen. Lyssna till din bil sputtring vid start, eller misständning när du försöker starta det, om du tror att du kan ha en igensatt bränslespridare.
Svårt Accelerera

Eftersom insprutare styr mängden bränsle till motorn när du accelererar eller saktar, kan du känna skillnader i bilens förmåga att påskynda eller sakta ner med en igensatt bränslespridare. Din motor kan svalla plötsligt, sedan accelerera alltför långsamt, vilket är ett symptom på för mycket bränsle sprutas in i motorn. För många förare, känns detta som en upp-och-ner rörelse i bilen. Alternativt, om din insprutare sänder för lite bränsle i motorn, kan du uppleva misständning. Misständning generellt känns fördröjd acceleration, eller hackig acceleration när du trampar på gasen.
Svårt Idling

Problem vid tomgång är ett annat vanligt symptom på tilltäppta bränsle injektorer. Sedan tomgångskörning kräver dina bränsleinjektorer att skicka en konsekvent mängd bränsle in i motorn under en tid, är det vanligt att det uppstår problem med bränslet skickar systemet i viloläge. Lyssna på din motor går ojämnt eller våldsamt på tomgång, ett säkert tecken på att spridarna inte arbetar regelbundet.
Dålig bränsleekonomi

annat symptom som kan vara svårare att upptäcka, men är ändå ett tydligt tecken på en igensatt bränslespridare är en minskning i din bränsleekonomi. Som bränsleinsprutarna bli mer oberäkneligt, kan bränslet gå förlorad eller läcker i din motor. Dina bränsleinjektorer kan också injicera för mycket bränsle i motorn när det inte är nödvändigt, vilket slösar bränsle. Var uppmärksam på din gasmätare under körning långa sträckor för att lokalisera en eventuell sänkning av bränsleekonomi.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129794.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.