Hur vet jag om en sändning är Bad

Byta växellåda är en av de dyraste uppgifter när det gäller att reparera en bil, och det råkar vara en uppgift som de flesta fordonsägare inte vill möta. Se upp för tecken på överföring misslyckande kan hjälpa dig att söka reparationer som eventuellt kan förlänga livet på din överföring eller ekonomiskt förbereda sig för möjligheten att ersätta den utan att konfronteras med sådana uppgifter i sista minuten. Instruktioner
1

Titta under fordonet nära överföring området och leta efter läckor. Om det finns transmissionsolja på marken nedanför, är chansen att du tittar på en sändning med sviktande packningar och tätningar.
2

Leta bilens växellåda oljestickan och kontrollera färgen på vätskan. Friska transmissionsolja bör ha en körsbärsröd eller rosa färg. Transmissionsolja som är mörkbrun i färgen är ett tecken på att din transmissionsolja behöver förändras åtminstone. Fluid som har metall partiklar som flyter i den, eller luktar bränt är ett definitivt tecken på förestående överföringen misslyckas.
3

Kontrollera skicket på din transmissionsolja genom att utföra "läskpapper testet". Placera några droppar transmissionsolja från oljestickan eller nivå check öppning på en pappershandduk och vänta minst en minut för vätskan att skingra. Friska transmissionsolja ska vara rosa eller ljust brunaktigt till färgen, med en bred spridning mönster på handduken. Om fläcken inte sprider och är mörkbrun till färgen, kan din överföring vara dåligt.
4

Övervaka överföring växel slirning och fördröjda växlingar och tvekar mellan växlarna under körning. Lyssna för eventuell slipning eller tjutande ljud som härrör från överföringen. Dessa tecken kan tyda på en brist sändning. Om överföringen överväxel (OD) lampan blinkar hela tiden, betyder det att bilens diagnossystem har hittat ett fel som kan hämtas och diagnostiseras med en streckkodsläsare. För denna uppgift, har överföringen skannas av en utbildad mekaniker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129731.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.