Vad är bromsbelägg av?

Bromsbelägg är oerhört viktigt för säker funktion av fordonets bromssystem . Foder har gjorts av olika material genom åren , många som tillverkarens affärshemligheter , men några grundläggande material är fortfarande anställda . Funktion

Bromsbelägg används mellan bromsback eller dyna när den appliceras på en rotor trumma eller skiva . Det är dessa belägg som slits ner med tiden , på grund av bromsfriktion , och som måste ersättas regelbundet för att förhindra skador på mer kostsamma delar av bromssystemet .
Typer

Bromsbelägg är gjorda med en mängd olika material. Vissa inkluderar kol - härlett material , cellulosa eller annat organiskt material , smält metall , och semi - metalliska material . De flesta tillverkare har sin egen blandning av foder material specifikt för sin kundbas och marknadsföringsstrategier .
Historia

Bromsbelägg gång gjordes med asbest , på grund av dess skickliga värmebeständighet. Nu när det är känt för att göra folk sjuka med sin damm , har asbest tagits bort från all broms - lining tillverkning .

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129709.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.