Saker som påverkar Sändningsfunktion

En sändning bryts huvudsakligen ner från slitage, överhettning eller dålig design. En överföring som överhettas kommer att bränna alltför mycket av sin vätska. Detta gör att den tappar smörjning och gummi tätningar och packningar inuti transmissionen blir hård och börja läcka. Det finns flera saker som påverkar en växellåda och få den att bära ner och överhettas. Heavy Load

En sändning kan överhettas under en tung belastning som sätter påfrestningar på det. Körning med tungt släp, kör kontinuerligt i stop-and-go-trafik (särskilt under orimliga förhållanden som värme eller under racing) och gunga eller försöker tvinga fordonet ur diken eller diken snö kan skada fordonet.

Underhåll

En sändning skall underhållas och fyllas på med transmissionsolja. Inte kontrollera vätskenivån regelbundet kan orsaka att transmissionen att arbeta utan rätt mängd smörjmedel. Du bör kontrollera pinnen transmission dip med bilen på tomgång och växellådan i parken. Ny transmissionsolja är rött, det kommer att bli brun över tiden men bör inte vara svart. Har överföringen spolas om vätskan är svart, och var 24.000 miles eller två år (detta varierar per märke och modell). Också, sniffa vätskan för en bränd lukt, och torka av oljestickan på en pappershandduk för att kontrollera om metallspån i vätskan.
Shifting

Shifting felaktigt kan skada din sändning. Växla aldrig in i parken eller bakåt tills fordonet stannat helt. Alltid Håll foten på bromspedalen när växling från den parkerade positionen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129706.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.