Hur tar jag bort anodiserat aluminium från en Classic Car?

Många olika typer av aluminium, särskilt på bilar, är anodiserad för att göra dem starkare och mer hållbara. När det görs rätt, kan aluminium vara mycket svårt och mycket svårt att ta bort. Den oxiderade aluminium har en mycket stark beläggning som skyddar bilen. Ofta bilägare vill ta bort anodiserad aluminium från sin bil för att återställa glansen, som kan bära över tiden. Med rätt kemikalier, kan detta jobb åstadkommas på nolltid. Saker du behöver
vatten
Tvål
Bucket
Sponge
Rags
Aluminium Cleaner Review Aluminium polish
Sandpapper
Visa fler instruktioner

1

Spola bilen med vatten och tillsätt regelbunden diskmedel till en hink med vatten. Blanda upp det och rengör bilen noggrant med en svamp. Skrubba hela ytan där anodiserad aluminium trim ligger att avlägsna eventuella rester som återstår. Torka av området med rena trasor. Ner anodiserat aluminium trim med 220-slippapper
2

Sand. Täck området i en cirkulär rörelse för att jämna ut ytan. Torka av området med våta trasor, och skölj bort grus från sandpapper med en slang. Torka av bilen igen med rena trasor.
3

Häll en tung aluminium rengöringsmedel på en trasa och börja gnugga det på trim. Skrubba noggrant med början i ett område och arbetar tills allt trim har täckts, var noga med att inte missa några fläckar.
4

Spray utanför bilen med vatten och kontrollera att alla anodiserad aluminium har tagits bort. Upprepa processen från föregående steg om det behövs.
5

Spraya på ett lager av aluminium polish, och gnid in trim för en ljus glans. Sprid ut det över hela trim på bilen och låt det dags att ordentligt torr.
6

Tvätta ytan av bilen för att ta bort all överbliven skräp och rester, och låta bilen lufttorka. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129659.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.