Hur till Ändra och Spola Antifreeze på en Toyota 4runner

Toyota 4Runner är en fullstor SUV som har varit i produktion sedan 1984. Den frostskyddsmedel i ett 4Runner hjälper sprida värmen från motorn. Eftersom den har en högre kokpunkt än vatten, håller frostskyddsmedel upp bättre under extrema förhållanden. Den typ av frostskyddsmedel används i 4Runner kommer att variera beroende på modell år och motor i fordonet. Konsultera bruksanvisningen innan du byter frostskyddsmedel för instruktioner om vilka frostskyddsmedel att köpa. Saker du behöver
Bucket
hylsnyckel
Vatten slang
Plastbehållare med lock
Destillerat vatten
Kylvätska
Visa fler instruktioner
1

Park 4Runner på en plan yta och dra åt parkeringsbromsen. Låt motorn svalna i 30 minuter.
2

Öppna huven och fäst den på plats med huven prop. Öppna kylarlocket för att släppa trycket på kylmedelsledningarna. Addera 3

Placera en hink under kylaren dräneringsventil. Ta bort ventilen med en hylsnyckel och låt allt kylmedel avloppet i hinken.
4

Häll vatten i kylaren med en vattenslang kopplad till en utomhus kran. Bara låta den gå en stund. Låt inte hinken overflow.
5

Töm hinken i en plastbehållare. Frostskyddsvätska är dödlig och bör inte förvaras i en öppen behållare där barn eller djur kan nå den.
6

Fortsätt att köra vatten genom kylaren tills det rinner ut rena. Stäng av slangen om hinken blir halvfull, eftersom vattnet fortfarande i radiatorn kommer att fylla resten av skopan. Det kan ta några fulla hinkar att helt spola kylaren av sediment, så tomma hinken när den fyller och fortsätta processen.
7

Byt dräneringsventil med en hylsnyckel. Fyll kylaren med en blandning av lika delar frostskyddsmedel och destillerat vatten. Använd inte kranvatten eftersom sedimentet och mineraler i kranvatten kan bygga upp i radiatorn.
8

Starta 4Runner och slå på värmen kontrollerna på hög värme. Låt motorn gå i två minuter, sedan fortsätta att fylla kylaren. När motorn går, kommer kylmedlet skjutas genom raderna, skapa utrymme för mer kylvätska i kylaren. När kylaren är full, satte kylarlocket igen och tryck ner samtidigt som du vrider för att säkra den. Addera
.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129634.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.