Hur att förlänga livslängden för ett bilbatteri

Många bilägare förbise betydelsen av batteritiden förrän det är för sent och de är strandsatta mitt i natten med ett dött batteri. Efter några års användning kommer en bilens batteri börja brytas ned till en punkt där det måste bytas ut. Den tid batteriet räcker beror på hur det tas om hand och mängden resor det tas på. Till exempel kommer flera korta resor bryter ett batteri snabbare eftersom generatorn inte ges tid att ladda det fullt igen. Det finns flera sätt att förlänga livslängden på en bils batteri. Saker du behöver
Bakpulver
Vatten
Stålborste
Terminal protection spray
Batteri isolering
Visa fler instruktioner
1

Inspektera bilen varje gång den är parkerad hemma och under en utflykt. Kontrollera att alla dörrar är stängda och att varken innerbelysningen eller strålkastare är kvar på. Alla dessa kommer att utarma batteriet.
2

Undersök batteriet för eventuella sprickor, stötar eller läckage. Om det finns några skador på batteriet, bör det genast ersättas för att undvika eventuella kemiska utsläpp eller exponering för frätande batterisyra. Rengör batteripolerna
3

varje halvår med ett blandning av bakpulver och vatten och en stålborste. Detta kommer att ta bort eventuella korrosion som byggs upp, vilket gör det svårare för generatorn att ordentligt ladda batteriet.
4

Spray en beläggning av terminal protection spray till batteriets terminaler varje halvår. Detta kommer att bidra till att undanröja eventuella ytterligare korrosion och kommer att förhindra uppkomsten av ytterligare gunk på terminalerna.
5

Undersök batteriets kablar och kontakter. Leta efter några slitna kablar eller lösa anslutningar. Lösa anslutningar kan dras åt i hemmet eller genom en professionell. Slitna ledningar kan också bytas ut hemma eller med en professionell.
6

Installera batteriets isolering runt bilens batteri. Isolering kan köpas på flera fordonsindustrin leverans butiker. Isoleringen ger ett skyddande lager runt batteriet och kommer också att hålla det svalare under de varma sommarmånaderna och varmare under vintermånaderna, vilket kommer att förlänga dess livslängd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129582.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.