Hur man tar bort en överföring Seal

Om du märker att ditt fordon sakta läcker transmissionsolja, är den troliga orsaken till att transmissionsolja tätningen måste avlägsnas och ersättas. För att byta ut olja sigill, är överföringen flänsen bort och bitar av denna fläns separeras individuellt och därefter rengöras. Oljan tätning är en liten, cirkulär del av flänsen som typiskt mäter 45mm x 65mm x 10mm. Det kostar bara några dollar för att köpa en ersättare tätning vid en bildelar butik. Byte av gamla tätningen med en ny ska bara ta ett par timmar. Saker du behöver
Rengöringsmedel (något du föredrar) katalog torr trasa
Momentnyckel
2 skruvmejslar
Visa fler instruktioner
1

Anmärkning där fluiden läcker från. Avlägsna axelhalvan fläns av transmissionen från differentialkretsen var läckan är belägen. Endast en ände behöver tas bort. Flänsen är fäst med stretch bultar och kan avlägsnas genom en momentnyckel.
2

Rengör flänsen du bara bort med en allmän rengöring lösningsmedel och en torr trasa. <
br> 3

Ta ut den inre låsringen belägen på insidan av den avlägsnade flänsen. När låsringen tas bort, lokalisera aluminium kontakten som täcker sträckan bulten på flänsen. Du kommer att märka en "hatt" typ objekt på aluminiumplugg. Detta används för att hjälpa till att dra ut kontakten ur flänsen med hjälp av ett par skruvmejslar för att bända mot sidan av flänsen.
4

Ta sträckan bulten när pluggen har avlägsnats.

5

Separera de återstående delarna av flänsen. Ta bort O-ringen och låsringen från aluminiumplugg, ta sedan bort olja sigill från den största delen av den huvudsakliga flänsen enheten.
6

Rengör alla de återstående delarna av flänsen med städning lösningsmedel och en torr trasa. Dessa delar är O-ringen, låsring, aluminiumplugg, stretch bult, stretch bult bricka och olja sigill. Flänsen enheten själv var redan rengjort i steg 2, men torka ren igen om du så behöver.
7

Kontrollera att de nyligen rengjorda fläns delar, inklusive O-ringen, snap ring, aluminium plugg och ny olja sigill är fri från fukt och redo för återmontering på transmissionen.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129526.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.