Däckstorlek för CR-V

Honda CR-V får högt betyg för sin prisklass, storlek och prestanda. Men det har också ett rykte om de oroande frågor som rör dess däck. Däcken som kommer som standard med fordonet ofta sist bara några tusen miles innan behöver bytas ersätter. Sedan 2005 års modell, har Honda vidtagit åtgärder för att rätta till det här problemet i första hand genom att sätta större hjul på fordonet. CR-V däckstorlekar

årsmodellerna 1997 till 2004 kom Honda CR-V med en 15-tums diameter hjul och ett 205/70-15 däck storlek som standardutrustning. Köparna kan välja hjuldiametrar av 16, 17, 18 och 19 tum med motsvarande däckstorlekar.

Honda uppgraderade standardutrustning till en 16-tums diameter hjulstorlek för 2005 och 2006 års modell med en däckstorlek på 215/65-16. Köparna kan välja 17 -, 18 -, 19 - och 20-tums hjul med motsvarande däck storlekar

År 2007 Honda introducerade 2 hjulsdrift samt den befintliga 4 wheel drive och ökade standardutrustning till. en 17 tums diameter hjul med ett däck storlek 225/65-17. Liksom under 2005 -2006 de frivilliga hjulstorlek diametrarna 17, 18, 19 och 20 tum med motsvarande däck storlekar kan köpas separat.
ALL All-Wheel Systems
< p> På grund av hur all-wheel-drive system fungera måste omkretsen av de fyra däcken på ett fordon vara inom en tum av varandra. Annars kommer den CR-V: s system läsa skillnaden i däckstorlek som en glidning och försöka låsa allt tillsammans, således alltid försöker att korrigera sig själv och i sin tur leder till onödigt slitage på däcken. Detta fenomen gäller också sant även när du byter en skadad eller sliten däck. Vid denna punkt, måste du byta alla fyra däcken.
Rotation

Med tanke på behovet av lika stora däck, rotera hjulen på din CR- V till regelbundet. De flesta oljebyte butiker kommer att göra detta jobb för gratis eller för en liten avgift med ett oljebyte. De flesta däck butiker erbjuder en rotation livstid hjul med ett köp av nya däck. När du köper nya däck för standard utrustning hjulen, köpa den rekommenderade däckdimension inte välja ett nytt hjul storlek samt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129519.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.