Hur man testar en elektronisk EGR

för avgasåterföring (EGR) ventil på din bil är en viktig del av avgassystemet. Det fungerar för att trycka avgaserna tillbaka in i insugningsröret där den förbränns genom förbränningskammaren. När den elektroniska EGR-ventilen är defekt, kommer fordonet tomgång ungefär, eller har en minskning i kraft och bränsleeffektivitet. Testa den elektroniska EGR-ventilen med en hand-vakuumpump kommer hjälpa till att avgöra om den behöver bytas ut. Saker du behöver
Hand-vakuumpump
Visa fler instruktioner
1

Dra åt parkeringsbromsen paus och sätta fordonet i "Neutral" om det är en manuell växellåda , eller "Park" om det är en automatisk växellåda.
2

Starta motorn och låt bilen körs i 5 minuter. Stäng av motorn.
3

Öppna huven på bilen och dra slangen gummiutsugring från toppen av EGR-ventilen.
4

Fäst slangen på handen-vakuumpump till samma nippel på EGR-ventilen att gummit dammsugarslangen var kopplad till. Tryck den stadigt på plats för att täta den.
5

Sätt en spegel under toppen av EGR-ventilen för att se ventilens membran. Tryck handvakuumpump och tillämpa 10 inches av vakuum till EGR-ventilen.
6

Kontrollera att se hur länge EGR-ventilens membran förblir öppen. En arbetsgrupp EGR ventil bör ha membranet förblir öppen i minst 20 sekunder. Om nålen på handpump droppar innan 20 sekunder har gått, eller om membranet inte öppnas alls, måste EGR-ventilen bytas. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129442.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.