Hur man gör en visuell inspektion av en bil Distributör

En fordonets förgasare är den plats som bränsle och luft förs samman i en blandning så att en gnista genereras av batteriet för att starta motorn. Distributören distribuerar gnista till varje kammare i vilken bränslet och luftblandningen antänds. Eftersom processen skapar små explosioner inne i motorn, det finns många faktorer som kan leda till försämring av distributören. En visuell inspektion av fördelarenhet kan hjälpa till att diagnostisera potentiella problem. Saker du behöver
Wax penna Soft-borst tandborste
1 kan tryckluft
Wrench
Visa fler instruktioner
1

öppna och säkra huven på din bil. Koppla bort den negativa batterikabeln från batteriets minuspol, med nyckeln. Se till att kabeln inte kommer i kontakt metall i bilen.
2

Lokalisera distributör i bilens motorrum. Fördelaren är placerad bakom fördelarlocket, som är ett runt stycke, med tändkablarna fäst vid den. Undersök noga förbindelsen området mellan fördelarlocket och distributören bas. Leta efter kol scoring som visas som små brännmärken på locket eller basen. Addera 3

Label tändstiftet trådarna och mössa med ett vax penna, med motsvarande siffror för varje tråd kan vara installeras på samma tändstiftet det togs bort från. Titta in i tändkabeln och avlägsna koldioxid scoring, rost eller korrosion med tryckluft. Inspektera varje tändkabeln för slitage eftersom det kan skada fördelarlocket eller bas.
4

Ta bort fördelarlocket, vilket kommer att lossna lätt på vissa fordon. På andra fordon, kommer du behöva ta bort fasthållande bulten som håller fast locket till distributören bas, med nyckeln. Kontrollera taket för sprickor eller slitage. Inspektera rotorn som är belägen på insidan av locket. Vissa rotorer kan tas bort lätt, medan andra kommer att ha en tapp i mitten som håller fast den på locket. Ren scoring, trasiga eller slitna punkter, liksom rost med en mjuk borst tandborste.
5

Mark varje punkt på rotorn som ställer upp med markeringar gjorda på fördelarlocket. Inspektera området bakom rotorn för tecken på rost, korrosion eller scoring. Trasiga rotordelama, poängsättning eller skräp ska rensas ut med mjuk borst tandborste. Tecken på kol på rotorn kan tyda på ett kort i bilens tändningssystem, ett utslitet tändstift eller en skadad tändkabel.
6

Snurra knappen mittkontakten något, som ligger i mitten av fördelarlocket. Knappen ska gå lätt, om det inte gör det, kommer du att behöva en ny mössa och rotor. Rengör området kontakt knappen med tandborsten och leta efter sprickor eller skräp i fjädrarna bakom knappen.
7

Rikta in markeringarna på rotorn och locket och sätt tillbaka locket till distributören bas. Återanslut tändkablarna på locket enligt motsvarande nummer du markerat på dem tidigare. Stäng bilens huva.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129356.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.