Vad är en tändspole Kondensator ?

En tändspole hänvisar till en spole i ett fordons tändsystem används för att öka spänningen som alstras av batteriet för att gnista tändsystemet. Denna gnista genereras delvis av tändspolen s kondensator. Tändspole

Tändspolar omvandlar 12 volt laddning genereras av batteriet i de ungefärliga 20.000 till 30.000 volt som behövs för att leverera en gnista till tändstiften . Tändspolen arbetar med en brytare och kondensator för att omvandla lågspänning till högspänning .
Kondensator

En kondensator hänvisar till en elektronisk komponent som innehåller två ledare som är separerade via en apparat som kallas dialetic . Dialetics är isolatorer som polarisera när ett elektriskt fält appliceras . När spänningen flödar över de två ledarna , alstrar ett elektriskt fält i dialetic , som lagrar energi och skapar en mekanisk kraft i kondensatorn .
Operation
< p > elektrisk ström från bilbatteriet byggs upp i lindningen av spolen , vilket öppnar brytare . Den kondensator och spole bildar då en sluten krets . Lagrad energi pendlar mellan kondensatorn och spolen , genererar ett magnetfält i kärnan av spolen , vilket ger den höga spänningen som krävs för att väcka tändsystemet .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129316.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.