Typer av Bälten friktionsdrift

friktionsdrift bandsystemen överföra kraft genom bandet följsamhet till en remskiva. De används som ett ekonomiskt alternativ i industri, bil-och kommersiella tillämpningar. De är mycket enkla att installera och kräver ingen smörjning. Det finns olika typer av bälten friktionsdrift tillgängliga. V-Belt Drive

Detta bälte kallas V eller kilremsdrivning eftersom dess tvärsnitt är V-formad. Dessa bälten finns ofta på äldre fordon. Byta kilremmar är billig och bör bytas vart tredje år eller 36.000 miles, eftersom de är benägna att uppleva misslyckande. Det finns två typer av kilremmar, den tandade kilremmen och standarden V-rem. Den tandade kilremmen har avsmalnande sidor som passar runt en remskiva eller kugghjul med matchande spår eller tänder, som vanligtvis används i höga laster. V-belt spåren ger ett fastare grepp om remskivorna eller kugghjul, vilket förhindrar halkar och förlänga bandets liv. De vanliga V-remdrift är inte lika bred som den tandade kilremmen. Standard V-remdrift är idealiska för applikationer med låg belastning, eftersom sådana laster inte kräver exakta svarvning av kuggar.
Wedge remdriven

En kil remdrift kan leverera upp till 25.000 timmars drift. Beroende på dess användning, kan det pågå cirka tre till fem år. Kilen bandet har en verkningsgrad makt överföring av mer än 95 procent och är en direkt derivat av kilrem. Emellertid har den en djupare trapetsformat tvärsnitt i jämförelse med en kilrem av liknande toppbredd. Denna konstruktion ger större kapacitet kraftöverföring.
Kamrem

kamrem enheten visas i vissa motorer med överliggande kamaxlar. Kamrem enheter är valet av biltillverkare som de gör mindre buller och kostar mindre att tillverka än kedjorna. Läs bilens manual för att hitta den rekommenderade körsträcka för att ersätta din kamrem. Rekommenderad körsträcka varierar från 60.000 till 105.000. Kuggremmen fungerar genom att vrida kamaxeln vid exakt halva hastigheten av vevaxeln. Allt detta görs samtidigt som en exakt inriktning. Det finns två typer av planremmar Addera Flat Belt Drive

. Dessa inkluderar små vävda ändlösa band och högre effekt platta bälten. Den lilla vävda transportband används där minsta vibration krävs av remskivan vid körning. Å andra sidan, har den högre effekten planrem längsgående spår i bandytan. Dessa spår minskar luftkudden att planrem genererar när du kör på en remskiva.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129290.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.