2000 Subaru Impreza Head Vridmoment specifikation

Subaru introducerade Impreza, en kompakt bil i 1993. Det är den enda bilen i sin klass, en klass som innehåller sådana bilar som Nissan Sentra och Toyota Corolla, som alltid har erbjudit en all-wheel-drive drivlina. År 2000 var det sista året av Impreza första generation av byggandet. Subaru har etablerat specifikationer för motorerna som den placerar i sina fordon. För att säkerställa motorns stabilitet, måste motorn bultar dras åt eller skruvas ner till dessa specifikationer. Motor

År 2000 var Subaru Impreza finns med två motorer, den vanligaste av dessa var en 2,5-liters, fyra-ylinder motor. Denna motor hade en borrning av 3,92 inches, ett slag av 3,11 inches och ett kompressionsförhållande på 10-till-1. Det skulle kunna producera 165 hästkrafter vid 5600 rpm och 166 pund fötter vridmoment vid 4000 rpm. Det tjänade i genomsnitt mellan 21 och 23 mpg i staden och cirka 28 mpg på landsväg.
Cylinderblock

I 2,5-litersmotor, cylinderblock, som håller topplocket, har sina egna specifika åtdragningsmoment. Den kamaxellägets sensor ansluts till cylinderblocket med 5 £-ft av vridmoment. Knackningssensorn bultarna till den med 17 Nm. Oljekylaren ansluter till cylinderblocket med £ 40-ft och oljetråget ansluter till den med £ 3,5-ft av vridmoment. Oljan upptagningsrör kräver £ 7-ft av vridmoment för att ansluta till motorblocket.
Cylinderhuvud

ventilkåpan kräver £ 5-ft av vridmoment för att ansluta till cylinderhuvudet. Anslut tändstiftet på topplocket med 15 Nm i vridmoment. Motorns temperaturgivare bultar till topplocket med 13 Nm i vridmoment. Kamaxeln-till-cylinder-huvudet bultar kräver £ 7-ft av vridmoment och tändningen-coil-till-cylinder-huvudet bultar kräver £ 12-ft.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129235.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.