Camber & Caster Explained

Termerna camber och caster är två av de mätningar som används i anpassningen bilhjul , med den tredje mätningen är tån . Camber och caster inriktningen påverkar däckslitage samt fordonets styrning och hantering . Camber

Camber är ett mått på den sidledes lutning av ett par hjul . När topparna på hjulen lutar mot varandra när de ses framifrån , detta kallas negativ camber . När topparna lutar bort från varandra , kallas det positiv camber . Fordonshjul bör ha noll camber , vilket innebär att de är parallella med varandra och inte luta .
Caster

Caster är mätning av vinkeln på styraxeln . Även svårt att se på en bil , de främre gafflarna på en cykel visar positiv caster . Framgaffeln på en cykel sluttar fram mot hjulet istället för att vara exakt lodrätt . Denna vinkel hjälper hjulet gå framåt naturligt utan vridande sidled. Automobiles har också positiv caster .
Hjulinställning

Camber , caster och toe ( för parallell justering av hjulen sett från ovan ) spelar en roll i att hålla däcket trampa ordentligt i kontakt med vägytan . När ett fordon genomgår en hjulinställning , bör alla dessa mätningar kontrolleras och förs inom tillverkarens rekommendationer .

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129229.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.