Hur du ändrar ett Katalysator

Även i allmänhet inte betraktas som en gör-det-själv-projekt, byta en katalysator är inte en komplicerad operation. Problemet med att ändra någon del av avgassystemet är att den ligger under bilen och är vanligtvis inte lätt att ta bort. Det låter enkelt --- du skruva isär ett par saker och dra avgasröret löst. Men du kommer att behöva ta itu med tunga bitar av metall som kan rosta på plats. De flesta bakgård mekaniker inte har en bil hiss, så avgaser arbete måste göras liggande under bilen på ryggen tittar upp. Saker du behöver
Katalysator montering
Socket Ratchet
ställa
Wrench
Jack
stödbenet
Gummi smörjmedel
Visa fler instruktioner

1

Titta under bilen och se vilken sida katalysatorn är närmare. Blockera däcken så att bilen inte kommer att röra sig medan den lyfts upp med domkraft. Använd en domkraft och höja hörnet av bilen som kommer att ge dig den bästa tillgången till katalysatorn. Om du har en pallbock, placera den så att du kan sänka uttaget tills vikten av bilen vilar främst på stödbenet. Låt domkraften på plats för att förhindra att bilen tappar medan du är under det.
2

Skjut under bilen och leta syresensorn som är i avgasledningen nära katalysatorn på de flesta bilar. Använd en skiftnyckel och skruva av det från avgassystemet. Lossa klämman mellan katalysatorn och motorn med en spärr och uttag. Skjut klämman emot att låta röret fäst omvandlaren släpp loss.
3

Hitta kopplingen mellan katalysatorn och ljuddämparen. Det kommer att hållas tillsammans med två skruvar. Använd Ratchet och uttag för att ta bort dessa två bultar. Katalysatorn och tillhörande avgasrör ska hänga från en eller två ljuddämpare galgar under bilen.
4

Wiggle hela aggregatet och tillbaka tills tapparna glider ur gummibussningar som håller katalysator upp mot undersidan av bilen. Du kan behöva använda lite gummi smörjmedel, som kan köpas på en Biltema, för att underlätta denna process. Smörjmedlet levereras i en sprutflaska från vilken du kan spruta små mängder runt omvandlaren för att lossa den. Ta omvandlaren ner till marken och dra ut det från under bilen.
5

Jämför den nya omvandlaren till den gamla för att se till att den är identisk. Skjut in den nya enheten under bilen till den ungefärliga positionen där den ska installeras. Lyft katalysatorn och skjut stiften in i ljuddämparen galgar. Montera de två skruvarna tillbaka in i kopplingen med Ratchet och uttag.
6

Rada upp röret på andra sidan av katalysatorn och ersätta klämman. Dra det med Ratchet och uttag. Använd skiftnyckel för att skruva av syresensorn tillbaka in i avgasröret. Höj domkraften tillräckligt för att ta bort stativet och sänk bilen tillbaka till marken för att slutföra jobbet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129179.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.