Reparation av en UV-strålkastare

fordonets strålkastare är tillverkade med en UV-beläggning som skyddar den underliggande plast komposit från UV-nedbrytning. Den UV-beläggningen anbringas på det yttre lagret av strålkastaren och minskar skador från solens skadliga strålar. Över tid kan denna yttre lagret skadas av, väg skräp regn, vind, insekter och oljor. Skador på detta UV skikt kan leda till blekning, gulfärgning, sprickor och andra skador på strålkastaren. När UV-skiktet äventyras, kräver restaurering avlägsnande av den skadade yttre lagret av strålkastarens yta, och ersättning av den UV-beläggning. Saker du behöver
Headlight restaurering kit
Handduk
600-grit sandpapper
1500-grit sandpapper
Bilvax
Maskeringstejp
Visa fler instruktioner
Strålkastare Restoration Kit
en

Välj ett kit strålkastare restaurering. Kit finns på nätet, via bil återförsäljare och fordonsindustrin specialbutiker. Var säker på att du har några verktyg, såsom en borrmaskin, som krävs av restaurering kit.
2

Tvätta och torka strålkastaren att ta bort allt löst skräp, vägsmuts och bifogade partiklar.

Billiga 3

Tillämpa strålkastaren material för lagning kit enligt tillverkarens instruktioner. Polering pads, slipning och flytande föreningar är vanligt förekommande i restaurering kit. Om det behövs för optimala resultat, upprepa processen. Torka bort eventuella rester.
4

Applicera en UV-blockerande beläggning. Om din strålkastare restaurering kit inte levererar ett UV-beläggning, tillämpa ett vax kvalitet bil för att skydda strålkastare från UV-strålar. Torka bort eventuellt kvarvarande vax och polera till en hög glans.
Sandpapper Restaurering
5

Tvätta och rengör strålkastarna för att ta bort eventuella stora eller små partiklar. Partiklar inte avlägsnas kan täppa till fint grus av den våta sanden sandpapper och minska effekten av slipningen.
6

Våt sand ytan av strålkastare med 600-slippapper. Våtslipning kräver frekvent sköljning av sandpapper och yta för att säkerställa fint grus inte är igensatt. Sand i cirkulära rörelser i små områden. Överlappning slipningen områden tills hela strålkastaren har slipat. Den strålkastare slipning är klar när den skadade yttre skiktet avlägsnas och den enda synliga skavanker är den avtrubbade ytan från 600-slippapper. Skölj strålkastaren.
7

Polera ytan av strålkastaren med 1500-slippapper. Våt sand ytan tills de mindre skrubbsår kvar av 600-grit sandning avlägsnas. Slipning i cirkulära rörelser kommer att minska sannolikheten för att skapa spår i strålkastaren yta. Skölj och torka ytan av strålkastaren när klarhet återställs från poleringen.
8

Applicera ett vax kvalitet bil för att återställa UV blockerande skikt. För optimala resultat, åter tillämpa bilvax flera gånger om året till strålkastare ytan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129135.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.