Förhindra att Rusty Bromsledningar

Bromsledningar bär bromsvätska från huvudcylindern till slav cylindrar i hjulen. De måste hållas i gott skick för att förebygga olyckor, brand eller rostar. Om förbises, kan bromsledningar korrodera, blir knäckt, spröda eller börja striden, när varje farlig bilen körs. Enkla åtgärder kan förebygga dessa problem och hålla bilen säker när på vägen. Instruktioner
1

Vet materialet dina bromsledningar är gjorda av. När du trampar på bromsen, du driver hydraulolja (bromsvätska) genom bromsledningar på bromsar enheten vid varje hjul. Stål är det bästa materialet för bromsledningar eftersom det är mer motståndskraftigt mot tryck och mindre benägna att bilda rost. Be en anställd om hjälp vid val av linjer för att säkerställa stålet köpt är bäst för din bil.
2

Kontrollera bromsvätskan regelbundet. Bromsvätska absorberar vatten och fukt från luften och omgivande miljö, främjar korrosion och minska bromsledningen makt. Förhindra detta genom tätslutande flaskor bromsvätska hålla fukten ute. Lufta bromsar regelbundet för att ta bort luftbubblor från den hydrauliska cylindern och förhindra skador på bromsledningar, rotorer och bromsok. Testa bromsledningarna genom pumpning och hålla bromspedalen för två eller tre sekunder. Stäng av motorn och kontrollera bromsledningarna för dränering eller läckage innan körning. Flushing bromsledningar och ta bort överflödig luft regelbundet minimerar rostbildning. Addera 3

Coat bromsen linje med rosttrögt primer för att förhindra rost. Applicera primer generöst till bromsledningarna, täcker dem på alla områden för att öka motståndet mot friktion och gnugga från omgivande kuddar och rör. Tillåt färgprimer till torr, tiden varierar beroende på omgivande temperatur, luftfuktighet och primer valt. Det kan ta så lite som 5 timmar eller så mycket som 48. Applicera primern minst två gånger för att säkerställa att alla områden har täckts och att öka skyddet.
4

Cover bromsledningar med ett lager av rost-resistent färg efter primer torkar att täta bromsledningar från utsidan slitage och broms användning. Ser till att alla områden har täckts med färg. Låt färgen torka och re-coat. Kontrollera bromsledningar regelbundet för att säkerställa att de är ordentligt täckta med grundfärg och måla. Om färgflagor eller sprickor, luft och vatten kan nå raderna, vilket gör rost mer benägna att bilda.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129087.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.