Hur man laddar ett Dead Sealed 17 Batteri Amp Hour

fulladdade batterier när de inte används, kommer rinna av helt efter en viss tid, oavsett hur de lagras. Föra dem tillbaka till livet innebär lite mer än ett hopp eller snabb laddning. För att ladda en död, sluten 17-amp timme batteri så att den behåller sin fulla kapacitet för laddning är en process. Detta är inte ett komplicerat arbete, men uppgiften kräver förberedelse och tid för en långsam laddning som skall utföras. Saker du behöver
platt skruvmejsel
Hydrometer
Destillerat vatten (tillval) katalog Batteriladdare (med trickle-laddning option)
Visa fler instruktioner
1

Bänd batterilocket cellocket av med en platt skruvmejsel. Cellen cap är det upphöjda rektangulära området på toppen av batteriet.
2

Test elektrolytnivån i varje cell med en hydrometer. In spetsen på hydrometern i cellen vätska och pressa glödlampan i slutet för att dra en del av de elektrolyter upp. Läs mätaren eller flyta hydrometern. Om batteriet inte har tillräckligt med vätska, bör hydrometer läsa "Bra." Om inte, tillsätt destillerat vatten och testa. Byt batteri cellen locket när du är klar.
3

Ställ batteriladdaren till "långsam" eller "trickle" avgift.
4

Clamp svart (negativ ) kabeln från laddaren till den negativa polen (-) på batteriet. Fäst den positiva (röda) kabeln från laddaren till den positiva (+) polen på batteriet.
5

Anslut laddaren i. Uppskatta den tid som krävs för laddning genom att dividera hastigheten för amp leverans från laddaren (i timmar) på långsam eller sippra in i de totala ampere på batteriet och sedan tillsätta 1 för att få en ungefärlig uppfattning om hur många timmar laddningen tar.
6

Anslut laddaren och ställ den på en trickle-laddning när batteriet inte används för att hålla ström i batteriet, men bara göra detta om laddaren har en automatisk avstängning för att förhindra överladdning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129080.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.