Exhaust Bultar Åtdragningsmomentspecifikationer

Avgasgrenröret tillåter det använda bränsle /luft-blandningen för att lämna förbränningsrummet efter antändning. Det bultar till topplocket över avgasportarna. Den avgasgrenrör och topplocket kan verka som en solid bitar av metall, men de vrider under förbränningsvärmet och får inte förändras på samma sätt. Det är viktigt att bilda en obrytbara band mellan dem genom att ge skruvarna med rätt moment. Bygg och ändra

att säkerställa en tät passning mellan avgasgrenröret och topplocket, konstruktörerna av motorn lägga en packning mellan dem. Packningen är inte tillräckligt stark för att stå emot trycket från avgaserna. Det behöver stöd från en tät passning mellan cylindertoppen och avgasgrenröret. Cylindertoppen och avgasgrenröret måste trycka mot varandra lika över hela sin längd, men bultarna som håller ihop dem sträcka, både under installationen och värms då. Skruvarna måste dras åt tillräckligt för att stanna på plats, men inte så mycket att de är försvagade längs sin längd eller på gängorna.
Förberedelser

mekaniker installera grenröret bör undersöka instruktionerna från tillverkaren för eventuella ytterligare krav. Generellt, rensar en mekaniker bulthålen noggrant för att avlägsna smuts, fett eller gänglåsande material och tillämpar ett gänglåsning material till bultgängorna och rengör ytorna på både grenröret och huvudet av fett och smuts. Mekanikern placerar packningen mot topplocket eller packningen och håller den på plats med en touch av låsning material.
Installation

mekaniker installerar avgaserna grenrör, vrida bultarna för hand. Tillverkaren ska specificera en sekvens för att dra åt skruvarna. Vanligtvis, stramar mekanikern bultarna med början i mitten och alternerande mot utsidan. Dessutom kommer tillverkaren kräver mekaniker att dra åt bultarna i etapper, först, fingrarna, sedan åtdragning av bultarna till en mellanliggande täthet och slutligen till den slutliga täthet. Vridmoment mäts i fot pounds eller den kraft som krävs för att lyfta ett halvt kilo i vikt en fot i luften. Mekanikern använder en momentnyckel, en speciell nyckel med en förmåga att mäta mängden vridande kraft mekanikern gäller bulten.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129001.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.