Motoreffekt Specifikationer

En motorns hästkrafter är en av de första specifikationerna som konsumenterna efterfrågar när scouting för ett fordon eller en låda motor. Även om den grundläggande idén om en motors prestanda inte enbart baserat på dess hästkrafter utgång, folk basera ofta sitt val av motor beroende på dess hästkrafter utgång. Det finns flera komponenter som gör en motors hästkrafter specifikationer. Dessa komponenter spelar en stor del på motorns totala funktionen. Vikt av motorkomponenter
moderna hotell

motorer är gjorda med olika typer av material, några motorblock är gjorda av gjutjärn, medan vissa är gjorda av gjuten aluminium. Dessa material korrelerar direkt till hästkrafter hos motorn. Motor kolvar är de som främst få en effektökning om de görs med lättare material. Eftersom kolvarna rör sig upp och ner när motorn är igång, kommer den att använda mindre energi för att stanna och utvecklas i motsatt riktning om den är gjord av ett lättare material.
Slagvolym och luftflöde

Enkelt definierat, är motorns slagvolym den mängd bränsle som en motor kan brinna i ett enda varv. Det är direkt relaterad till motorns cylindrar, eftersom cylindrarna är de delar som tar i bränslet för bränning. Större topplock betyder mer bränsle för att brinna, därför ger motorns hästkrafter ett uppsving. Det ventilsystem spelar också en viktig roll när det gäller att motorns hästkrafter utgång. Insugsventiler är ansvariga för att låta luft och bränsle blandningen i cylindrarna, medan avgasventilerna släpper avfallsprodukt från förbränningsprocessen. Att sätta in två insugsventiler och avgasventiler på en cylinder innebär en bättre luft och bränsle blandningen, liksom bättre luftflöde.
Komprimeringsgrad, turboladdare och intercooler.

En motorns kompressionsförhållande är också direkt ansvarig för en motors hästkrafter utgång. Ju mer komprimerade luften och bränsleblandningen är, desto mer kan producera kraft. Det finns dock en gräns för en motors kompressionsförhållande, eftersom komprimerad bränsle kan plötsligt antända även utan ett tändstift. Ett annat sätt att öka mängden av luft och bränsle på cylindrarna är att använda turboladdare. Turboladdare används för att skapa tryckluft innan du skickar den till topplock, därför gör cylindern rymma mer luft och bränsle blandningen. En komprimerad luft är i allmänhet varmt, men cylinderhuvudena kommer att arbeta mer effektivt om de använder kall luft. För att uppnå detta kan en intercooler vara installerad samtidigt som turboladdaren att kyla luften innan den går in i cylindern. Hela denna process gör motorn mer kraftfull, ge ett uppsving för sin hästkrafter utgång.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128938.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.