Den 1998 5.7L : insugningsrör Vridmoment specifikation

GM först introducerade sina Vortec motorer , varav 5,7 - liters är medlem i 1988 . Dessa motorer skapar en virvel inuti motorns brännkammare , vilket resulterar i en bättre luft och bränsleblandning. Tillverkarna fastställa specifikationer för sina komponenter, såsom vridmoment specifikationer , som uttrycks i foot- pounds . Insugningsröret

inloppsrör är ansvariga för att fördela jämnt en förbränningsblandning eller luft till varje intag port i motorns topplock . Detta är nödvändigt för att maximera motorns effektivitet och prestanda. Den insugningsröret fungerar även som fäste för spjällhuset , förgasare , bränsleinsprutning, och andra motorkomponenter . Om grenröret ansluter till dessa komponenter , bultarna har särskilda åtdragningsmoment .
Torque

" Torque " avser den kraft som krävs för att rotera ett objekt , i det här fallet en mutter eller en bult , kring en axel eller svänga . Tänk på det som en twist . För att säkerställa motorns stabilitet , måste motorn bultar dras åt eller skruvas ner till en viss vikt specifikation enligt tillverkarens anvisningar .
Specifikationer

motorns förgasare bultar till insugningsrör med 7.5 mul - pounds av vridmoment . Motorns temperaturgivare bultar till insugningsröret med 20 foot- pounds . Anslut insugningsröret till topplocket med 33 foot- pounds av vridmoment . Termostathuset ansluter till insugningsröret med 30 foot- pounds av vridmoment .

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128913.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.