Min 1999 GMC Yukon startar inte

GMC introducerade Yukon 1992 som en SUV, eller sport utility vehicle. Det ersatte det tidigare GMC Jimmy. När 1999 GMC Yukon inte startar korrekt, kan vissa steg hjälpa dig åtgärda tekniska problem. Att ha en allmän kunskap om vad som kan vara fel kommer att hjälpa dig att avgöra om det är en gör-det-själv-projekt eller om en mekaniker bör ingripa. Instruktioner
1

Öppna huven och kontrollera anslutningarna till batteriet. Kontakterna till terminalerna bör vara tät och har inga korrosion. Om det finns korrosion, häll en kolsyrad dryck över terminalerna och skrubba försiktigt med en stålborste. Dra åt lösa anslutningar med en skiftnyckel.
2

Lägg en gallon bränsle till din tank och försöker starta din Yukon. Bränslemätaren kan ibland vara missvisande och registrera att du har bränsle när du inte gör det. Tanken på Yukon rymmer 30,1 liter gas.
3

Vrid nyckeln i tändningslåset men inte starta bilen. Kontrollera dina vindrutetorkare och dina lampor instrumentpanelen. En långsam rörelse torkare eller dim ljus indikerar ett dränerande batteri som behöver laddas. Vindrutetorkare som inte fungerar eller lampor som inte kommit på är ett tecken på att batteriet behöver bytas. Om batteriet är mer än tre år gammal, kommer det med största sannolikhet behöver bytas.
4

Kontrollera dina komponenter bränsleledningen. GMC rekommenderar att ändra din bränslefiltret var 30.000 miles. Om du inte har gjort det, kan det vara igensatt och vara orsaken till bränslet inte skriva ordentligt. Om du nyligen har kört genom vatten, kan du få elektriska problem som påverkar din bränslepump. Bränslepumpen på en Yukon drar direkt från det elektriska systemet. Den 1999 Yukon har också återkallas för en felaktig bränslefilter. O-ringen på filtret kan inte täta korrekt och kan orsaka läckage av bränsle. Inte bara kan detta orsaka att motorn stannar på grund av bränslebrist, men det är en brandrisk samt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128887.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.