Problem med momentomvandlare

En bilens momentomvandlare är en viktig del av dess funktion. Momentomvandlaren är beläget mellan motorn och vevaxeln och utför några olika uppgifter. Det bidrar till att öka vridmomentet som alstras av motorn, absorbera torsionsvibrationer av motorn, jämna ut motorns rotation och driva oljepump och hydrauliskt styrsystem. Många problem kan utvecklas med momentomvandlaren under drift. Motorn Surges

Vid körning längs i din bil, kan du börja känna något slags en motor uppsving. Fordonet kan fortsätta att hantera bra, men denna ökning kan upprepas, tillsammans med motorservice ljuset på. Detta är vanligtvis ett tecken på problem med gummitätningar i din momentomvandlare. Dessa tätningar bidra till att upprätthålla en korrekt hydrauliskt tryck, som tillåter momentomvandlaren kunna fungera. Om inte behandlas, kan detta problem resultera i totalt misslyckande för bilens koppling symptom.
Transmission Ryser

I februari 2008 släppte Jeep en blixt diskutera problem med momentomvandlare på den senaste raden av Wranglers. De tenderade att uppleva transmission ryser, det vill säga en känsla av att bilen körs över räfflor. Detta problem skulle normalt inträffa när Jeep hade varit i bruk ett tag. Styrmodulen på fordonet krävs omprogrammering och momentomvandlaren hade ersättas.
Stator Låsning

En av de viktigaste delarna av ett vridmoment omvandlaren är statorn, som är en komponent hos momentomvandlaren än ökar vridmomentnivå hos anordningen. När din momentomvandlare s stator krånglar, kommer bilens prestanda påverkas. Om din stator tenderar att låsa upp, kommer det hanterar bara bra medan på vanliga gator, men på motorvägar och under andra perioder med hög prestanda, skulle motorn överhettas och inte fungerar så bra som det gjorde tidigare.


Stator fritt Wheeling

annan typ av stator fel är stator frigång. Ont om kontroll, skulle de lägre hastighet verksamhet fordonet vara otillfredsställande. Fordonet får inte accelerera väl, och det skulle inte hantera väl på gatorna, men när farten tog upp, bilen skulle hantera bra.
Skadade plomberingar
p Om din konverterare tätningar är skadade eller trasiga, kommer dess vätska läcka ut och omvandlaren överhettas samt upphöra att fungera. Kontrollera dina tätningar.
Locking
p Om din momentomvandlare låser och vägrar att fungera, är det mest sannolikt förklaringen att delar av kopplingen har blivit förvrängd, vilket får dem inte att röra sig i det sätt de ska.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128854.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.