Hur man testar 1995 Sensorer Blazer Temperatur

Hålla upp med underhåll på 1995 Chevrolet Blazer är ett enkelt sätt att förlänga livslängden på din motor och andra komponenter. Kontroll av kylvätskans temperatur är en av de viktigaste delarna av riktig motor vård. Kylmediet temperatursensor, en liten elektrisk anordning monterad nära motorn, övervakar motorns temperatur. En felaktig temperaturgivare kan orsaka motorn överhettas, vilket orsakar allvarliga skador på motorn. Problem med temperatursensor brukar resultera från en dålig anslutning eller felaktiga ledningar. Saker du behöver
vatten termometer
Digital ohmmeter
Handskar
Skyddsglasögon
Visa fler instruktioner
1

Park din Chevy Blazer på ett säkert område på plan mark. Aktivera parkeringsbromsen. Pop öppna huven och koppla bort den negativa kabeln från batteriet enheten.
2

titt under huven för att hitta kylvätskans temperatur. Lokalisera sensorn i den övre motorn område på passagerarsidan av utloppet. Identifiera kylvätskans temperatur som ett metallrör med en svart kontakt monterad i insugningsröret. Addera 3

Koppla temperaturgivaren från insugningsröret. Kontrollera temperaturgivare för slitna områden på grund av korrosion eller slitage. Omedelbart byt sensorn om du ser kablar visar igenom.
4

Doppa spetsen av kylvätska temperaturgivare i en behållare med vatten. Testa temperaturen på vattnet med hjälp av en termometer. Anslut kontakterna på temperaturgivaren till en digital ohmmeter. Kontrollera om avläsningen från ohmmeter mäter sensorn matchar temperaturen i vattnet. Upprepa denna procedur minst två gånger vid olika vattentemperaturer. Ersätt sensorn kylvätsketemperatur om ohmmeter avläsning inte matchar temperaturen hos vattnet i behållaren.
5

Anslut temperatursensorn till insugningsröret. Se till att du ansluter temperatursensor säkert, lämnar inga luckor mellan sensorn och insugningsröret.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128847.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.