Korrekt elektrisk motorlagret Smörjning Metoder

Grease används ofta för att smörja elektriska motorlager delvis eftersom det är lätt att applicera. Det minskar främst friktion, begränsar slitage på motorn samt skyddar lagren mot korrosion. Fett utför också funktionen att fungera som en tätning mot smuts och andra föroreningar som kan förhindra en elmotor från att utföra på topp kapacitet. Vrid Motor Off

Det första steget är att se till att det inte finns någon elektrisk ström som kommer in i motorn smörjs. Detta är en fråga om säkerhet samt en fråga om korrekt form. Det är viktigt att inga rörliga delar störa förmågan att se och rensa lagren av smuts och rester av fett innan en ny beläggning.
Lubrication Tidtabeller

lager har siffror som anger mängden fett varje kräver. Ofta mätningarna kan ges i cubic inches, men detta kan översättas till teskedar. Till exempel, med nummer 307 behöver 0,53 cubic inches av fett som ungefär kan översättas till 1,8 teskedar. Olika lager kräver olika smörjning scheman. Tabeller som visar smörjning frekvenser kan hittas på nätet Web källor (se Resurser).
Fettsorter

lager används för många tillämpningar inte begränsat till tillverkning och drift av elmotorer. Det fett som används för smörjning består av tjock olja och ämnen tvål som gör att oljan fastnar på lagren och säkerställa en enhetlig päls. Det fett som används måste vara tillräckligt visköst att prestera specifikationerna vid den hastighet och temperatur vid vilken motorn körs. Vanlig mineralolja viskositetsintervall för elmotor fett är 500 600 Saybolt Universal Seconds (SUS) vid 100 grader Fahrenheit. Konsultera motorns handbok för specifikationer på enhetlighet, stabilitet och anti-wear egenskaper smörjfett.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128829.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.