Typer av elektriska ställdon

På Penn State, samordnar International Center för ställdon och givare (ICAT) forskning om utformning av ställdon och givare, inbegripet tillämpningar. Manövrera betyder att sätta i rörelse, för att motivera eller hetsa till handling. Ett manöverdon orsakar annan mekanism eller ett system att fungera. ICAT studier ställdon används i precision maskiner, mikrokirurgi och ultraljud motorer. Ställdon automatisera processer i bilar, avloppsreningsverk, kraftverk, raffinaderier och rymdtillämpningar. Automotive ställdon

Nya bilar förlitar sig på en liten mikrochip och ställdon för att noggrant behandla information från flera sensorer för att öppna och stänga gasspjället, pumpa bromsarna, och integrera vridmoment förändringar i samband med acceleration och retardation i överföring, fördelningsväxeln och differential. Faktisk information om trycket hos bromsbacken på hjulet hjälper ett manövreringsorgan driva den lilla gaspådrag motorn som öppnar och stänger trottelplattan. Elektronisk bränsleinsprutning gör bensin och luft i motorn kammaren. Den elektroniska gasspjällsregulatorn jämnar luftbränsleförhållandet och minskar bränsleförbrukningen med direkt bensin injektion. Den elektroniska gasspjället förbättrar farthållare och dragkraft, ökad stabilitet. Smart Stop teknik reducerar motoreffekten när bromsen är åtdragen. Vehicle Stability Control (VSC) sensorer och ställdon puls bromsarna och minska gasen i en sväng medan Active Traction Control (A-TRAC) ställdon direkt hästkrafter till hjulen för att styra hjulspinn, medar och diabilder. Sensorer på vindrutan orsaka ett manöverdon för att driva vindrutetorkarna.
Kirurgi
Ställdon underlättar robotic mikro-kirurgi.

International Center för ställdon och givare forskar kring skapande, provning och användning av kompakta ultraljud motorer i kirurgi. Datorbaserade ställdon inleda ultraljud-styrda rutiner skapar tredimensionella modeller, ljud, digital video och force feedback till läkare. Motorer så små som 1,5 mm långa används i medicinsk mikro kirurgi. Ställdon öka rörelseomfång vid robot-assisterad, minimalinvasiv undersökande operation. Kirurgi är svårt att utföra utan känsla av beröring. Robotic kirurgi efterlämnar kirurger bara visuella ledtrådar för att bedöma vävnader, gäller kraft och sutur. En ballong-taktil återkoppling systemet utvecklas för att översätta trycket i slutet av pincett till en ballong ställdon array proportionell mot trycket av kirurgens fingrar på tången.

Elektriska ventilställdon i vatten-och avloppsreningsverk är vattentätt rostfritt stål. Avloppsvatten ställdon innehåller en induktionsmotor, växlar, en override switch, momentbrytare, motorstyrningar, mekanisk urtavla lägesindikering och feedback sändare. Motorn måste isoleras, skyddas av termiska brytare och nonventilated att arbeta i temperaturer från -20 till +175 grader Fahrenheit. Ställdon måste smörjas och kan modulera, slå på och av eller svara på Momentbrytarna. Manöverdon skall kalibreras i enheter av vridmoment. The Littleton /Englewood reningsverket i Colorado eftermonteras sitt Denver anläggning med minst 50 intelligenta elektriska ventilställdon

. The Metropolitan Denver anläggningen uppfyller stränga föroreningar kontrollkrav och tjänar mer än 300.000 invånare. Manövreringsorganen ökade volymen av vatten behandlades dagligen 36-50 miljoner liter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128795.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.