DIY: SLA batteriladdare

En förseglade bly-syra (eller SLA) batterier kallas ofta ett "underhållsfritt" batteri. Till skillnad från konventionella blybatterier, kräver ett förseglat blybatteri inte periodisk tillsats av destillerat vatten för att upprätthålla de nödvändiga elektrolyt nivåer. Men som alla andra blybatteri, måste ett förseglat blybatteri regelbundet laddas om för att maximera batteriets användbara livslängd. Eftersom den enda öppningen i ett förseglat blybatteri är batteriet gas vent, driver ett förseglat blybatteri risken för att bli explosiv om batteriet överladdas. Därför, med hjälp av en rännil laddare är det säkraste sättet att ladda batteriet. Saker du behöver
12-volts DC adapter
12-volts bilbatteri
elektrisk tråd
Elektriska tång
Batteri snäppkopplingarna
skruvmejsel
Två crimp-typ ringkabelskor
Märkpenna
Visa fler instruktioner
1

klipp av spetsen från änden av adaptern, och markera den positiva ledningen med märkpenna. Dra adapter trådarna isär för att skapa en separation av ungefär fyra inches mellan trådändarna. Ta en halv tum av isoleringen från spetsarna av varje tråd.
2

Placera en av ringkabelskor över änden av adaptern positiva tråden. Crimp terminalen till tråden. Addera 3 Den färdiga produkten liknar en bil booster kabel set.

Rita ett "+" tecknet på en av batterikontakten klämmor. Lossa och ta bort den övre skruven på detta batteri klämman. Placera ringen terminalen över den gängade änden av skruven, och placera skruven tillbaka in i skruvhålet på toppen av klämman. Dra åt skruven så att den håller klämman ordentligt.
4

Placera den andra ringen terminalen över den negativa (omärkta) adapter tråd, och crimp ringen terminal till tråden.
5

Lossa skruven från andra batterikontakten klämman och ta bort skruven för att exponera skruvhålet. Placera ringen terminalen över den gängade änden av skruven, och placera skruven över klämman s skruvhålet. Dra åt skruven i hålet så den håller klämman ordentligt.
6

Fäst laddaren klämma märkt med "+" symbolen för den positiva batteripolen. Fäst omärkta laddaren klämman till batteriets minuspol. Anslut batteriladdaren och låta batteriet laddas under cirka sex timmar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128788.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.