Så skyddar Bromsledningar

Dina bromsledningar är en oerhört viktig del av bilen, för om något händer med dem då är chansen att du kan gå, men inte sluta. Om du tar ett par enkla steg kan du enkelt skydda dina bromsledningar från varje dag korrosion som är orsakade av exponering för fukt, salt och en mängd andra saker. Allt du behöver är lite primer, färg och några timmar på reservdelar. Saker du behöver
Primer
rosttrögt måla
Borsta /spruta
Skyddsglasögon
Visa fler instruktioner
1

Undersök dina bromsledningar för några tecken på rost eller oxidering. Om det finns någon rost bildar sedan använda sandpapper för att gnugga rent tills det inte finns något mer rost. När all rost är borta och borstas bort av bromsledningarna så du kan fortsätta med att tillämpa ett skyddande hölje.
2

Applicera primer runt dina bromsledningar. Primern skall vara rosttrögt, och det tätar dina bromsledningar Av från luft, fukt och andra faktorer som kan leda till rost. Låt primern pälsen att torka, och om instruktionerna säger att göra det tillämpa en andra grundfärg. När det är färdigt, gå vidare till själva målningen.
3

Måla över grundfärgen. Du bör använda rosttrögt färg, och applicera det med antingen en borste eller en spruta. Denna färg bör appliceras i två eller tre skikt, där varje givet en tillräcklig tid för att torka i mellan. Denna färg beläggning, ovanpå primern, tätar dina bromsledningar från att skadas av yttre krafter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128769.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.