Hur Wire en 12 Volt kylarfläk

Ansluta en 12 volts kylfläkt till ett fordon elsystem kräver tid, tålamod och en liten elektrisk kunskap. Fläkten måste anslutas till både batteriet och termostatströmställaren så att när motorn når en viss temperatur, kommer brytaren slår på fläkten. När fläkten är igång, kommer luftflödet genom kylaren öka, reducering av motorns temperatur. Nyare modell bilar använder en fläkt relä för att slå på fläkten. Reläet styrs av fordonets dator ombord. Saker du behöver
12 volts kylfläkt och kablaget
fläktstyrning Relä
Temperaturbrytare
Visa fler instruktioner
1

Anslut den positiva ledningen av fläkten till positiva inlägget på batteriet. Detta kan kräva att lägga till en längre bit tråd till fläkten för att komma åt batteriet. Detta kan göras genom att klippa en längre bit tråd och strippning 1/2 av en tum av isolering av av båda ändarna. Anslut den ena änden till den positiva fläkten tråd och anslut den andra änden till pluspolen på batteriet.
2

Anslut den svarta jordledningen av fläkten till termostatomkopplaren. Mest gamla termostaten växlar har endast en terminal. Dessa omkopplare är utformade för att ansluta den negativa polen av fläkten till jord för att fullborda kretsen. Nyare bilar har termostaten kopplad till datorn och fläkten är kopplad till en fläkt relä som styrs av datorn.
3

Starta motorn och vänta tills motorn att nå rätt arbetstemperatur temperatur. Titta att kontrollera att fläkten tänds.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128720.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.