Ford Ranger Tändningsinställning specifikation

Rätt tändningen specifikationerna är avgörande för motorns prestanda. Timing påverkar många variabler, inklusive bränsleekonomin och motorns livslängd. Ford Ranger är en av de mest populära lätta lastbilar som tillverkas av Ford Motor Company och dess tekniker har fastställt exakt timing specifikationer så att du kan dra nytta av din Ranger så mycket som möjligt. Mätning Tändningsinställning

Använd ett stroboskop att kontrollera din timing medan motorn är igång. En induktiv trigger signalen hämtas från en av tändkablarna, vilket gör att ljuset för att slå på och frysa medan tändstiftet bränder. Detta hjälper till att bestämma vevaxelläget. Använd denna information för att göra timing justeringar eftersom den hastighet med vilken vevaxeln snurrar och behandlas av distributören styr tändningen (dvs. styr när gnistan ska ske).
Timing Specifikationer

Idealt är den tidpunkt vid vilken blandningen bör vara helt brända på en Ford Ranger ungefär sex grader i övre dödpunkt (ATDC) vid 800 rpm för 1985-1988 modeller med förgasarmotorer 2.0L motorer och 10 grader för 1985 och 1990 modeller med 2.3L motorer med bränsleinsprutning.

Efter 1990 Ranger gick till ett fördelarlös system som använder motorstyrenheten (ECU) för att kontrollera tiden. Eftersom datorn justerar timingen, behöver du inte oroa dig för timing justering.
Undantag

När motorn körs på hög höjd, återställa timing till 14 grader.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128705.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.