Hur hämta 1995 Ford Explorer Felkoder

Om din 1995 Ford Explorer " Check Engine " eller " Tjänsten Engine " är tänd , eller de har kommit på i det förflutna , har du en felkod . För att få dessa koder från din bil att precisera specifika problem , behöver du en OBD II läsare . Det hakar upp till din Explorer OBD II porten och hämtar specifik kod ( er ) för dig . Sedan kan du leta upp koderna och ta reda på hur att rätta till problemet . Med rätt instruktioner , kan du hämta dessa koder på under fem minuter . Saker du behöver
OBD II läsare
Bilnyckel
Visa fler instruktioner
1

Anslut OBD II scanner /läsare till din Explorers OBD II porten genom att ansluta i kabeln. Dessa portar är skyldiga enligt lag att vara inom tre fot av föraren och kan hittas under rattstången .
2

Ström på OBD II -läsare genom att trycka på "Power " -knappen , och sedan följ instruktionerna för att ställa in skanningen . Vissa modeller kräver att du trycker på " hämta koder " för att förbereda enheten för en scan .
3

Sätt din bil nyckeln i tändningslåset och vrid den framåt till " On " position. Läsaren kommer att påbörja skanningen , som vanligtvis tar ungefär tre minuter . När den är klar kommer du att ha en kod eller koder för att ange den särskilda fråga som orsakar " Check Engine " eller "Service Engine " tänds för att komma vidare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128703.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.