Hur du ändrar bränslefilter i en Duramax Diesel Engine

Den Duramax dieselmotor är en tung motor tillverkad för General Motors varumärke lastbilar. Dess filter systemet är utrustat för att dra skräp och sediment ur bilens bränslesystem. Filtret behöver bytas vid varje service intervall för att säkerställa att skräp och sediment inte komma in i motorn. Filtret är enklast att komma åt från hjulhuset. Saker du behöver
Flat skruvmejsel
Filter skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet på en plan och jämn yta. Vrid ratten så långt till vänster som möjligt, för att komma åt hjulet passagerarsidan väl. Stäng av trucken av.
2

Dra 14 plast kvarhållande fästanordningar ur hjulhuset att exponera motorrummet. Peel panelen åt sidan genom att bända ut de kvarhållande fästelement med en platt skruvmejsel. Dra hjulet väl täcka bort av hjulhuset.
3

Leta filtret på baksidan av motorrummet. Spåra kabeln från filtret till motorn huvudet. Pressa sidorna av kontakten och dra bort det från motorn.
4

Vrid bränslefiltret med en filter skiftnyckel. Dra ut från motorrummet.
5

Skruva sensorn i botten med en tång. Låt vattnet rinna ned i en kastrull.
6

Dra O-ringen av av sensorn för hand. Ersätt den med en ny O-ring.
7

Skruva in sensorn på det nya bränslefiltret för hand. Placera hela filtret tillbaka till församlingen. Skruva fast filtret för hand. Använd inte en skiftnyckel för att dra åt det eftersom detta kan skada filtret eller gängorna på filterenheten.
8

Anslut kabeln på sensorn tillbaka in i sidan av motorn. Tråden låses på plats.
9

Fäst hjulet väl täcker tillbaka på hjulhuset. Sätt tillbaka locket på brunnen hjulet och tryck på fästelement för att fästa locket på plats.
10

Öppna huven för tillträde till motorrummet. Lokalisera den övre delen av filterhuset. Lokalisera avlastningsventilen på toppen av anordningen. Vrid ventilen moturs för hand. Skjut bränslefiltret primer upprepade gånger tills bränsle sprutar ut. Stäng ventilen.
11

Skjut den manuella ventilen tills det är svårt att trycka på. Bränslesystemet är nu laddad.
12

Starta trucken och låt den gå på tomgång i fem minuter. Inspektera den för eventuella läckor.
13

Stäng av trucken off. Stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128639.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.