Hur att rengöra och justera Bakbroms

Den moderna bilen bromssystemet har effektivt förbättrats under åren. Det är en teknik som utformats för att hjälpa till att minska möjligheterna till olyckor. Det finns två uppsättningar av bromssystemet i en bil, de främre bromsarna och bakbromsarna. En bakre broms inställning kallas ofta en trumbroms. Rengöring och justering av trumbromsar är en måttligt svår uppgift, och du behöver rätt verktyg. Saker du behöver
4-vägs lug skiftnyckel
Hydraulisk domkraft
stödbenet
Hammer
Vallar
Magnetisk bricka
Break sprayar rengöringsmedel
torr trasa
Kraftig silikonsmörjmedel
Flathead skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

bort däck muttrarna, med fyra riktningar. Det finns ingen särskild ordning för att ta bort muttrarna, men det finns ett rätt sätt om hur man vrider och ta bort dem. Sätt i 4 sätt är in i nötterna och, med vänster arm, dra den andra änden av T-spaken uppåt, medan den andra armen skjuter ner, använda din kroppsvikt. Detta bör lossa muttrarna. Upprepa denna metod på alla muttrarna i däcket. Ta inte bort däcket.
2

Slip golvet jack under däcket. Placera den under chock monteringsfästet att ge stöd. Sätt pumpning handtaget av jacket på plats, och börja pumpa domkraften. När bilen är tillräckligt hög, placera stödbenet under den bakre axeln. Släpp lufttrycket av domkraft, och bilen kommer stadigt sitta på stödbenet.
3

Dra ut däcket, för att exponera bromstrumman. Den bromstrumman är den fasta kanten av metall, som omger den inre bromssystemet. Få en hammare och slå den yttersta metallkanten av trumman. Slå det, med kraft, för att lossa den.
4

Leta malteserhjulet. Det är det långsträckta röret som förbinder en ände av bromsskon till den andra. Stjärnan hjulet liknar en stor tändstift, med en liten, cirkulär hjul fäst vid den. Klipp vallarna till den huvudsakliga sko, och med den andra handen, hålla den andra änden. Applicera tillräckligt kraft för att "poppa" skon från stjärnan hjulet. Nå in med ett finger, och vicka ut det ur förvaringsplatsen.
5

Håll malteserhjulet med båda händerna, och ta isär alla fyra delar av den, inklusive justeringen mössa, tryckbrickan, malteserhjulet och metallen-gängade rör. Placera alla delar i en magnetisk bricka. Spraya alla delar, en efter en, med broms-cleaner spray. Börja med justerbart lock, spraya, minutiöst, inifrån och ut. Spraya trådarna längs rören, långsamt, samt längs gängorna, för rensning av att ordentligt ta effekt. Låt det dra i minst 6 till 10 minuter. Torka av dem med en trasa.
6

Spray de fyra delarna av din justerskruv med en tung silikonfett. Montera skruven. Placera tryckbrickan på den kortare änden av röret. Sätt mottagaren locket efter det, och sätt den gängade mottagaren längs längre, gängade metallaxel.
7

Montera tillbaka malteserhjulet i trumbromsar. Rada upp mottagaren slitsar i ett vertikalt läge. Den kortare, icke-gängade änden av klippen reglerrör i den högra änden av bromsskon. Snug det i. Använd din vänstra hand för att dra på den vänstra änden av skon, för malteserhjulet att klippa hårt på det.
8

Sätt på bromstrumman. Se till att det är en perfekt passform med bromsbackarna. Om inte, använd vallarna, och vrid malteserhjulet utåt och under, för att anpassa och expandera våren. Detta är den förjustering skede.
9

Rulla däcket på plats. Placera din högra hand under, och din vänstra hand på den vänstra sidan av däcket. Lyft och plats, den i däcket slits. Skruva på muttrarna. Börja med de nedre muttrarna, och fortsätter, tills alla muttrarna skruvas på plats. Dra åt muttrarna, med hjälp av "stjärnan" metoden. Dra den nedre muttern först, gå sedan till den övre muttern, och gå tillbaka till den andra i botten, följt av vänster och sedan höger muttern. Detta kommer att säkerställa att däcket är seedad ordentligt på plats.
10

Vrid däcket ett varv, motsols, för att göra den slutliga justeringen av trumbromsar. Detta test kommer att indikera om däcket skulle göra ett plötsligt stopp efter en 360 graders rotation, eller om det skulle fortsätta rotera några inches längre. Om däcket roterar några inches mer, då är det dags att göra de finjustera justeringarna för bromsarna.
11

Leta locket gummi justering på baksidan av däcket. Bänd ut, med platt skruvmejsel, för att komma malteserhjulet. Slip skruvmejseln och justera försiktigt malteserhjulet uppåt. Medan du trycker på stjärnan hjulet uppåt, samtidigt rotera däcket, försiktigt, för att se om däcket skulle göra ett plötsligt stopp i varje sväng. Om du hör bromsbackarna i kontakt med bromstrumman, är det en indikation på att du ordentligt har justerat dina bromsar. Sätt tillbaka gummiproppen
12

Skjut hydraulisk domkraft under bilen,. Plats direkt under chock fäste, och pumpa det att lyfta bilen. När bilen är tillräckligt hög, ta bort stödbenet från under det. Långsamt släpper lufttrycket ur hydraulisk domkraft. Detta gör att bilen att sakta minska till marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128597.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.