En lista över Motorgivare

Korrekt fungerande givare är avgörande för en väl fungerande motor. AA 1 Bil förenklar roll sensorer säga, "De agerar som de motorer ögon och öron, att det på de flesta av sina körförhållanden." Analogin med ögon och öron har en tendens att trolla fram bilder av par, men motorer i moderna bilar har betydligt fler än två sensorer. Även om de kan arbeta tillsammans, är varje sensor ansvariga för specifika uppgifter. MAP Sensors

En MAP-sensorn är en av de elektroniska kontroller som anges i en grupp som kallas trycksensorer. Den analyserar trycket av vakuum som skapas när bränsleblandningen passerar genom insugningsröret. Sedan avger den en signal som hjälper Engine Control Module (ECM) göra justeringar som påverkar förbränningsmotor.
Barometriska Trycksensorer

barometriska trycksensorer ibland kallas Hög Altitude Kompensatorer. Dessa komponenter mäta förändringar i atmosfären som är resultatet av varierande väder och varierande höjder. Baserat på den förvärvade informationen dessa sensorer tillåter justeringar av bränsle blandningar och motor timing.
Syresensorer

O2, eller sensorer syre, mäta mängden syre som inte brändes av motorn och därför försvinner genom avgaserna. Dessa sensorer skickar då en signal som gör att en dator för att göra de justeringar som behövs för att hålla utsläppen på en perfekt nivå. Många bilar har två O2 sensorer.
Kylvätsketemperatur Sensorer

givare för kylvätsketemperatur (CLT) ligger nära termostaten. Som namnet antyder, analyserar denna sensor temperaturen på motorns kylvätska. Enligt AllPar Reparationer, styr information från CLT när motorn går in sluten slinga och när att aktivera kylfläkten för 1985 och senare modeller.
Vevaxel lägessensor

vevaxelläget Sensor (CKP) avger signaler som hjälper ett fordon tidsstyrning tändning och drift av cylindrarna, säger AA 1 bil. Även om de har samma syfte, det finns två typer av CKPs. Man använder en magnet för att upptäcka spår i vevaxeln som den snurrar. Den andra, som kallas Hall Effect, använder ett magnetfält.
Fordonshastighet Sensorer

fordonshastighetssensorn (VSS) övervakar fordonets hastighet. Hur den förvärvade informationen används beror på vilken typ av fordon som det är i. Enligt Engine Light Hjälp, kan denna sensor reglera trycket servostyrning, släpper trycket på ett låst hjul och bestämma markfrigången i fordon med luftfjädring . Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128581.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.