Vad är ett U Joint Ok ?

En kardanknut , eller U gemensamt , är två raka stavar kopplade så att de kan böjas i alla riktningar . AU gemensamt ok är den särskilda del av en kardanknut som möjliggör detta rörelseomfång . U lederna är vanliga i fordonets drivaxlar . Shape

AU gemensamt ok är en "U "-formad del som är belägen i slutet av en rak metallstav . Med ett hål på varje sida av U, tillåter denna koppling ett korsformat bar, kallas en snickare, att montera och rotera inuti . Denna snickare ansluter sedan till en annan U gemensamt ok att möjliggöra en kardanknut fulla rörelseomfång .
Smörjning

Enligt Hans - Christoph Seherr - Thoss , Friedrich Schmelz och Erich Aucktor , " , kardanknutar och drivaxlar " författarna smörjning krävs för att möjliggöra fullt rörelseomfång i kardanknuten . Tjock fett smörjer ändarna av snickaren och insidan av hålen på oket .
Storlek

U joint oken kommer i en mängd olika storlekar mellan mindre än en tum i längd till över fyra meter, beroende på vilken typ av maskin. Även om det främst används i fordon , U lederna är i många maskiner som kräver sömlös böjande rörelse som de tillåter .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128565.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.